Картопля з куркою, помідорами і сиром в духовці
Швидкий і простий варіант приготування другої страви, яка здивує вас своїм неповторним смаком. Таку запечену картоплю з куркою і помідорами під сирною скоринкою можна подати як на святковий стіл, так і на сімейну вечерю. Страва відмінно поєднується з легким салатом зі свіжих овочів, а готується дуже просто!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти
- картопля — 400 г
- куряче філе — 400 г
- помідор — 200 г
- сир — 100 г
- майонез — 100 г
- кип’яток — 100 мл
- сіль — 1,5 ч. л.
- перець червоний мелений — 1/2 ч. л.
- перець чорний мелений — 1/2 ч. л.
- петрушка — 20 г
Кроки
Куряче філе нарізаємо кубиками зі сторонами 1,5-2 см.
Аналогічно курці нарізаємо картоплю.
Помідори очищаємо від шкірки і тільки потім нарізаємо. Щоб шкірка легко знялася, досить зробити хрестовий надріз у черешка і обдати помідор кип’ятком.
Змішуємо інгредієнти, додавши натертий на грубій тертці сир.
Настав час спецій — у нас картопелька буде з вогником, тому додаємо чорний і червоний перець. Його кількість беремо за смаком. Солимо і перемішуємо.
Викладаємо у форму для запікання, наливаємо кип’яток.
Робимо поверх картоплі з куркою сіточку з майонезу.
Накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 30 хвилин дістаємо форму, знімаємо фольгу, присипаємо страву сиром і знову ставимо в духовку на 10 хвилин.
Вода і помідорний сік допоможуть картоплі дійти до готовності швидше, а м’ясу зберегти соковитість.
Подаємо нашу красиву другу страву, щедро прикрасивши нарізаною зеленню.
Як бачите, приготувати по-справжньому апетитну страву в духовці зовсім не важко. Картопля з куркою, помідорами і сиром виходять ароматними, з легкою гостринкою. Смачного!