Булочки з часником і зеленню — дивно, як звичайне складання робить булочки листковими
М’які булочки, а зверху часникове масло з сиром і зеленню.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти
тісто:
- борошно 450 грамів
- дріжджі пресовані 15 грамів (або 5 г сухих)
- сіль 1 ч. лож
- цукор 2 ч. лож
- яйце 1 шт
- молоко 200 мл (тепле)
- рослинна олія 50 мл
помазка:
- вершкове масло — 5 ст. лож
- часник 3 зуб
- італійські трави 12 ч. лож
- зелень кропу 1 ст. лож
- сир 3 ст. лож
Приготування
1. Тісто найпростіше, робимо, як зазвичай. Спочатку активуємо дріжджі (в борошно виливаємо тепле молоко, додаємо цукор і дріжджі). Рослинну олію додаємо в останню чергу і добре вимішуємо.
2. За годину (на теплій кухні) тісто відмінно підходить, збільшується у двічі, тричі. Готове тісто обімніть і розкатайте в прямокутний пласт (товщиною трохи менше 1 см).
3. Накрийте розкатаний пласт плівкою, нехай тісто відпочине хвилин 10. Після чого нарізаємо смужки з тіста.
4. Кожну смужку злегка розтягнемо і складаємо навпіл. Отриману заготівлю пов’язуємо у вузол і кінці ховаємо.
Булочкам даємо трохи настоятися, за цей час приготуємо помазку.
5. Злегка розтопили вершкове масло, додали італійські трави, подрібнений часник, зелень і трохи натертого сиру.
6. Половину помазки наносимо на булочки перед випічкою, другу половину на гарячі булочки.
7. Випікаємо булочки в розігрітій духовці при температурі 180 градусів хвилин 15.
8. Наносимо на гарячі булочки другу половину ароматної помазки.
Подробиці приготування дивіться у короткому відео рецепті.