Соковиті й ароматні фрикадельки в кроповому соусі — польські господині обожнюють цей рецепт

Завжди думала, що фрикадельки смажать або запікають у духовці. А спробувала польський рецепт і мені він дуже сподобався.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

  • фарш 500 грамів
  • цибуля 1 шт
  • рослинна олія 2 ст. лож
  • сіль, чорний перець за смаком
  • яйце 1 шт
  • мука 2 ст. лож
  • кріп

для соусу:

  • вершкове масло 1 ч. лож
  • борошно 2 ст. лож
  • бульйон 1 склянка
  • сметана 150 мл + 50 мл води
  • сіль, чорний перець за смаком
  • кріп 1-2 ст. лож

Приготування

1. Цибулю порізану кубиком злегка обсмажуємо в невеликій кількості рослинної олії. Відправляємо до фаршу, перемішуємо.

2. Сюди ж додаємо борошно, яйце, сіль, чорний перець і трохи сухого кропу. Добре перемішуємо і формуємо фрикадельки (змочіть руки водою, буде зручніше працювати з фаршем).

3. Фрикадельки відварюємо в овочевому бульйоні (вода, цибуля, морква, зелень і сіль), п’ять хвилин після закипання.

4. В цей час готуємо соус, в невеликій кількості вершкового масла прогріваємо (добре перемішавши) борошно. Додаємо бульйон, сметану, зелень кропу і сіль з перцем за смаком.

5. Готові фрикадельки відправляємо в закипілий (на повільному вогні) соус, все добре перемішуємо і страва готова.

Подробиці приготування дивіться у короткому відео рецепті.

На гарнір відмінно підійде картопляне пюре.

Приємного апетиту.

Не вдається скопіювати.