Цвітна капуста з хрусткою скоринкою в гостро-солодкій глазурі — смачна страва без недоліків

Навіть у такої ностальгічної страви як цвітна капуста в клярі були свої недоліки. У цьому варіанті звичайні суцвіття перетворюються у зручне канапе, кляр при цьому зберігає хрусткість і набуває нового сусіда в особі гостро-солодкої глазурі з меду і гострого соусу.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Поради: як отримати смачну страву

  1. Капусту потрібно розбирати на дійсно дрібні суцвіття, тому що у фритюрі їй доведеться провести всього 2-3 хвилини, а хрустким повинен вийти тільки кляр.
  2. Використовуйте не просто холодну, а крижану сильно газовану воду (можна замінити пивом), завдяки їй глютенові нитки, що містяться у борошні, сильно скоротяться, забезпечуючи кляру максимальну хрусткість.
  3. Кляр не потрібно залишати на зберігання, робіть його в той час, коли розігрівається масло і використовуйте моментально.
  4. Обсмажену цвітну капусту в клярі викладайте на решітку в один шар, щоб хрустка скоринка не стала м’якою під дією пари від сусідніх суцвіть.
  5. Попкорн з цвітної капусти потрібно подавати та пробувати відразу ж, чим довше суцвіття лежать, тим менше стають хрусткими.

Необхідні інгредієнти

Для капусти

  • 1 ст. (120 г) борошна;
  • 1 ст. ложка розпушувача;
  • 1 ст. ложка солі;
  • ¾ ст. (180 мл) крижаної газованої води;
  • ½ цвітної капусти;
  • рослинна олія для фритюру.

Для глазурі

  • ¼ ст. меду;
  • 3 ст. ложки соку лайма;
  • 1 ст. ложка крохмалю;
  • 1 ч. ложка сушеного часнику;
  • шрірача (або інший гострий соус) за смаком.

Як приготувати

  1. Розберіть цвітну капусту на маленькі суцвіття.
  2. Поки рослинна олія розігрівається, приготуйте кляр, змішавши між собою розпушувач, сіль і борошно, а потім з’єднавши сухі інгредієнти з крижаною водою.
  3. Занурте кожне з суцвіть в кляр, дайте надлишкам стекти та обсмажуйте у фритюрі (по 5-7 штук за раз) по 2-3 хвилини до золотистого кольору. Викладайте капусту в один шар на паперові рушники або ґрати.
  4. Розкладіть обсмажені суцвіття на листі та запікайте при 180 градусах 10 хвилин.
  5. Поки кольорова капуста в клярі стоїть в духовці, приготуйте глазур, з’єднавши всі інгредієнти разом зі списку і проваріть, помішуючи, 2-3 хвилини.
  6. Залийте смажену цвітну капусту глазур’ю і перемішайте. Подавайте відразу ж.

Приємного апетиту.

Не вдається скопіювати.