Домашні пиріжки з картоплею! Смачне тісто: виходять м’які і пишні пиріжки

Пиріжки з картоплею майже у всіх – це одна з найулюбленіших страв, які вся сім’я з великим задоволенням їсть. Ділюся з вами рецептом дуже м’яких і пишних пиріжком на простому і швидкому тісті, на кип’ятку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кип’яток – 250 мл;
  • сіль – 1 ч.л;
  • цукор – 1 ст.л;
  • дріжджі – 10 г;
  • олія соняшникова – 3 ст.л;
  • жовток – 3 шт;
  • борошно – 3 ст.л;
  • борошно – 600 г;
  • вода – 250 мл;
  • картопляне пюре – з 6 шт;
  • гриби смажені з цибулею.

Пиріжки з картоплею: процес приготування

Відварюємо картоплю в підсоленій воді і перетворюємо її в пюре.

Обсмажуємо гриби з дрібно різаною цибулею. Змішуємо картоплю і гриби, охолоджуємо.

Змішуємо сіль і цукор, борошно, соняшникову олію (3 ст.л) і наливаємо кип’яток. Вимішуємо до однорідності. Охолоджуємо.

Додаємо жовтки, дріжджі і воду кімнатної температури. Перемішуємо.

Просіваємо борошно і частинами додаємо в тісто.

Порада: більше ніж 630 г борошна додавати не варто, щоб не забити його. Тісто буде в’язким.

Накриваємо плівкою і ставимо тісто на 1 годину в холодильник.

Стіл змащуємо олією і руки змащуємо.

Формуємо пиріжки, викладаємо начинку і добре защипуємо краї. Має вийти близько 16 пиріжків.

Розігріваємо олію і обсмажуємо на невеликому вогні по кілька хвилин з кожного боку.

Коли ви будете формувати пиріжки, тісто буде трохи розтікатися, але ви добре змащуйте руки олією, швидко їх формуйте і обсмажуйте.

За рахунок того, що тісто трохи розтікається, пиріжки виходять м’якими всередині і хрусткими зовні.

Домашні пиріжки з картоплею! Смачне тісто: виходять м'які і пишні пиріжки

Не вдається скопіювати.