Домашні пиріжки з картоплею! Смачне тісто: виходять м’які і пишні пиріжки
Пиріжки з картоплею майже у всіх – це одна з найулюбленіших страв, які вся сім’я з великим задоволенням їсть. Ділюся з вами рецептом дуже м’яких і пишних пиріжком на простому і швидкому тісті, на кип’ятку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кип’яток – 250 мл;
- сіль – 1 ч.л;
- цукор – 1 ст.л;
- дріжджі – 10 г;
- олія соняшникова – 3 ст.л;
- жовток – 3 шт;
- борошно – 3 ст.л;
- борошно – 600 г;
- вода – 250 мл;
- картопляне пюре – з 6 шт;
- гриби смажені з цибулею.
Пиріжки з картоплею: процес приготування
Відварюємо картоплю в підсоленій воді і перетворюємо її в пюре.
Обсмажуємо гриби з дрібно різаною цибулею. Змішуємо картоплю і гриби, охолоджуємо.
Змішуємо сіль і цукор, борошно, соняшникову олію (3 ст.л) і наливаємо кип’яток. Вимішуємо до однорідності. Охолоджуємо.
Додаємо жовтки, дріжджі і воду кімнатної температури. Перемішуємо.
Просіваємо борошно і частинами додаємо в тісто.
Порада: більше ніж 630 г борошна додавати не варто, щоб не забити його. Тісто буде в’язким.
Накриваємо плівкою і ставимо тісто на 1 годину в холодильник.
Стіл змащуємо олією і руки змащуємо.
Формуємо пиріжки, викладаємо начинку і добре защипуємо краї. Має вийти близько 16 пиріжків.
Розігріваємо олію і обсмажуємо на невеликому вогні по кілька хвилин з кожного боку.
Коли ви будете формувати пиріжки, тісто буде трохи розтікатися, але ви добре змащуйте руки олією, швидко їх формуйте і обсмажуйте.
За рахунок того, що тісто трохи розтікається, пиріжки виходять м’якими всередині і хрусткими зовні.