Сирне печиво «сердечка»: як слоїсті вушка тільки, готуються простіше
Сьогодні хочу поділиться рецептом сирного печива «сердечка». Це як слоїсті вушка тільки, готуються простіше.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Сир – 300 г
- Яйце – 1 шт
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Вершкове масло – 150 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Борошно – 300-350 г
- Цукор – 5-6 ст.л. (або за смаком)
Покроковий процес приготування:
Беремо 300 грам сиру, кладемо в миску, розбиваємо 1 яйце, додаємо ванільний цукор, половину ч.л. солі, беремо 150 грам вершкового масла, масло має бути кімнатної температури у мене з холодильника тому я його поставила в мікрохвильову піч на 15 секунд при потужності 400 ватів.
Кладемо масло до сиру, додаємо сіль. Все пробиваємо до однорідності блендером.
Відміряємо 300 грам борошна, додаємо 1 ч.л. розпушувача і перемішуємо.
Додаємо борошно з розпушувачем в тісто.
Замішуємо тісто. Тісто має вийти еластичним, м’яким і не липнучим до рук, можливо буде потрібно ще муки, так вологість сиру різна. Мені сьогодні треба було додатково ще 50 грам.
Тепер тісто розкачуємо в пласт товщиною 3-4 мм, відзначимо приблизно середину пласта і добре присипемо цукром. У мене це 6 ст.л., в такому печиві я люблю цукру більше. Качалкою вдавіть цукор.
Тепер звертаємо рулетики з двох сторін пласта і зустрічаємося рівно по середині. Тепер ножем розрізаємо, якою ви хочете товщини. Руками підправляємо форму, можна залишити так, а можна додатково вмочити одну сторону в цукрі і кладемо на деко, цукровою стороною вгору.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 200 градусах 20 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
У мене виходить 2 дека печива.
Наливаємо горнятко чаю, ставимо печиво на стіл і приступаємо до чаювання.
Запевняю Вас ви навіть не помітите як одне за одним почне зникати зі столу.