Ідеальний торт «поліно», коли немає часу поратися на кухні: знахідка для зайнятих господинь
Рецепт такого торта вам точно знадобиться, особливо, якщо ви не маєте багато часу для приготування, але хочете потішити гостей смачною випічкою. Спробуйте приготувати цей торт, адже для цього вам слід поратися лише пів години!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 280 г (готове)
- Масло вершкове – 200 г
- Згущене молоко – 1 банка
- Вершковий сир – 250 г
- Шоколад – 100 г
Приготування:
Потрібно взяти листкове тісто й нарізати його за допомогою ножна на смужки, ширина яких має складати приблизно 1 сантиметр. Форму для випічки застелити пергаментом й помістити в духовку. Випікати тісто протягом 10 хвилин при 200 градусах.
Потім повторити ще з однією партією смужок. Вийняти й залишати їх охолоджуватися.
Тепер готуємо крем: вершкове масло розм’якшити та вкинути разом з сиром в глибоку миску. Потім додати до суміші згущене молоко й змішати за допомогою блендера до однорідності. В отриману вершкову суміш ще додати подрібнений шоколад й перемішати.
Робочу поверхню застелити в три шари в харчову плівку й викласти на неї сирним крем. Довжина має бути така, як у паличок з листового тіста, а ширина — 20 см. Після цього другим шаром на крем викладаємо листові палички. Їх слід втрамбувати трішки в крем, а потім ще ним промазати. Потім викласти другий ряд й теж змастити сирним кремом. І так шар за шаром.
З одного кінця підняти застелену плівку і збираючи в пучок палички, загорнути в плівку. Кінці плівки зі сторін щільно скрутити і закріпити. У вас має утворитися «ковбаска», яку слід обгорнути ще в декілька шарів харчової плівки. Помістити десерт в холодильник на декілька годин, а ще краще — на ніч.
Потім вийняти з холодильника й зняти зверху плівку. Отриманий торт посипати тертим шоколадом. Смачного!