Рецепт піддатливого і повітряного тіста для вареників
Щоб вареники стали вашою коронною стравою, раджу скористатися моїм рецептом тіста: ніжне і пишне, м’яке, заварне, не розклеюється при варінні і відмінно підходить до самої різної начинки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 3 склянки;
- кип’яток, 1.5 склянки;
- яйце, 1 шт;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- сіль, 1\2 ч.л.
Процес приготування тіста
Борошно просіваємо і з’єднуємо з сіллю. Вливаємо в борошно олію.
Вливаємо кип’яток і лопаткою перемішуємо масу, поки вона не стане теплою. Тепер вимішуємо тісто руками.
Яйце перемішуємо вінчиком і вливаємо в тісто, вимішуємо далі.
Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин.
У цей час можна зробити будь-яку начинку.
Я з таким тестом вважаю за краще робити вареники на пару, вони виходять дуже пишними, як пиріжки і на наступний день їх можна обсмажити на розтопленому вершковому маслі. Але і такі вареники також будуть пишними і смачними, поливаємо вершковим маслом або сметаною і подаємо.