Готую замість шашлику на Новорічний стіл! Свинячі реберця по-канадськи
Цей рецепт мені порадила моя подруга, аргументувавши тим, що страву подають в одному дуже відомому ресторані. А якщо там подають, значить, реберця варті того, щоб спробувати їх зробити вдома.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинячі реберця, 1.200 кг;
- пюре яблучне, 100 г;
- кетчуп, 100 г;
- часник сухий, половина ч.л;
- соєвий соус, 4 ст.л;
- паприка, перець, кориця по половині ч.л;
- цукор коричневий або звичайний, 2 ст.л;
- лимон, половина.
Реберця по-канадськи: процес приготування
Для початку зробимо соус, щоб він добре настоявся.
Змішуємо яблучне пюре з кетчупом і цукром, соєвим соусом, лимонним соком від половини лимона. Всипаємо ще сухий часник, перець і паприку, корицю. Масу добре вимішуємо до однорідності.
Порада: навіть в тому випадку, якщо ви не любите корицю, додайте хоч трохи, від її аромату і смаку, багато в чому залежить смак м’яса.
Ребра промиваємо і добре просушуємо паперовими рушниками.
Добре змащуємо ребра соусом і залишаємо маринуватися не менше, аніж на 30 хвилин. Звичайно, буде краще, якщо м’ясо буде маринуватися довше.
Викладаємо ребра на деко, накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 50 хвилин.
Виймаємо і прибираємо фольгу, ставимо назад в духовку, допікаємо ще 15 хвилин, іноді поливаючи соусом і соком, які з’являються в формі.
Подаю реберця до картоплі по-домашньому, з відвареним рисом, тушкованими овочами.