Готую замість шашлику на Новорічний стіл! Свинячі реберця по-канадськи

Цей рецепт мені порадила моя подруга, аргументувавши тим, що страву подають в одному дуже відомому ресторані. А якщо там подають, значить, реберця варті того, щоб спробувати їх зробити вдома.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свинячі реберця, 1.200 кг;
  • пюре яблучне, 100 г;
  • кетчуп, 100 г;
  • часник сухий, половина ч.л;
  • соєвий соус, 4 ст.л;
  • паприка, перець, кориця по половині ч.л;
  • цукор коричневий або звичайний, 2 ст.л;
  • лимон, половина.

Реберця по-канадськи: процес приготування

Для початку зробимо соус, щоб він добре настоявся.

Змішуємо яблучне пюре з кетчупом і цукром, соєвим соусом, лимонним соком від половини лимона. Всипаємо ще сухий часник, перець і паприку, корицю. Масу добре вимішуємо до однорідності.

Порада: навіть в тому випадку, якщо ви не любите корицю, додайте хоч трохи, від її аромату і смаку, багато в чому залежить смак м’яса.

Ребра промиваємо і добре просушуємо паперовими рушниками.

Добре змащуємо ребра соусом і залишаємо маринуватися не менше, аніж на 30 хвилин. Звичайно, буде краще, якщо м’ясо буде маринуватися довше.

Викладаємо ребра на деко, накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 50 хвилин.

Виймаємо і прибираємо фольгу, ставимо назад в духовку, допікаємо ще 15 хвилин, іноді поливаючи соусом і соком, які з’являються в формі.

Подаю реберця до картоплі по-домашньому, з відвареним рисом, тушкованими овочами.

Готую замість шашлику на Новорічний стіл! Свинячі реберця по-канадськи

Не вдається скопіювати.