Рецепт смачної страви з пекінської капусти: і гарнір, і закуска
Якщо ви хочете приготувати щось з пекінської капусти, то обов’язково спробуйте цей рецепт. Страва готується швидко, а виходить настільки смачною, що навіть м’яса не хочеться! А приготування займає не більше 15 хвилин. Ви можете подати цю страву з пекінської капусти, як в якості гарніру, так і в якості закуски.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Необхідні інгредієнти для приготування:
- Одна пекінська капуста невеликого розміру;
- Два яйця;
- Спеції в залежності від смаку (наприклад, чорний перець, сіль, прованські трави і солодка паприка);
- Олія соняшникова, щоб смажити.
Переходимо до процесу приготування:
У пекінської капусти відріжте м’яку частину (можете з неї приготувати салат).
Може вже хтось здогадався, що готувати ми будемо капустяні стейки і не зовсім звичайним методом.
Спершу потрібно підготувати кляр. Для цього білки і жовтки відокремте.
Білки трохи посоліть і збивайте за допомогою міксера хвилину. Стійкої піни нам не потрібно.
Потім додайте жовтки і перемішайте міксером на малій швидкості.
Тепер додайте всі спеції і знову перемішайте, використовуючи міксер.
Пекінську капусту занурте в кляр і прокрутіть, щоб він був всюди.
Візьміть сковорідку, налийте олію, нагрійте і обсмажте капусту на вогні середньої потужності, а можна і менше.
Якщо ви відразу наріжете капусту, то вона може розпастися і тоді з нею буде важко працювати. А ось в цілому вигляді набагато простіше.
Коли стане рум’яною, то готова.
Відріжте шматочок товщиною в пару сантиметрів.
Далі виконуємо дії в тій же послідовності: занурити в кляр, обсмажити і відрізати шматочок.
Коли ви наріжете всю капусту на стейки, викладіть їх на сковорідку рум’яної стороною вгору. Закрийте кришкою, вогонь зробіть маленьким і готуйте 5 хвилин.
Дуже смачно їсти таку капусту зі сметаною і зеленню.
Але також ви можете до неї приготувати будь-яку м’ясну або рибну страву, котлети та інше.