Буженина в гірчично-часниковому маринаді — пружна зовні і дуже соковита всередині

Буженина в гірчично-часниковому маринаді — відмінна м’ясна закуска на будь-яке свято.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок — 1,2 кг.;
  • вода -1 л.;
  • сіль — 2 ст. л;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • чорний перець горошком — 8 шт.;
  • запашний перець — 8 шт.;
  • гвоздика — 5 шт.;
  • лавровий лист — 6 шт.;
  • часник — 3 зуб.;
  • гірчиця — 2 ст. л.

Приготування:

  1. Приготування буженини почнемо з приготування розсолу. Для цього в каструлю виллємо воду і закип’ятимо її. У киплячу воду додамо сіль, цукор, всі спеції, кип’ятимо 5 хвилин все разом і даємо розсолу повністю охолонути.
  2. У остиглий розсіл занурюємо м’ясо і залишаємо його в холодильнику просолюватися на добу. Після дістаємо м’ясо, витираємо його паперовими рушниками.
  3. Готуємо маринад для м’яса. Для цього з’єднуємо гірчицю, пропущений через прес часник і трохи солі, все добре перемішуємо. Натираємо м’ясо маринадом і залишаємо маринуватися на 2 години.
  4. Промариноване м’ясо загортаємо у 2 шари фольги і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів. М’ясо готується 60 — 70 хвилин, потім розкриваємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин.

Буженина в гірчично-часниковому маринаді готова! Страва смачна як в гарячому, так і в холодному вигляді, має незвичайний гостро-пряний смак. Більш докладний рецепт приготування дивіться на відео. Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.