Манка, вода і будь-яка начинка: апетитні булочки з найпростіших продуктів
З найпростіших інгредієнтів без будь-яких складнощів можна зробити справжні кулінарні шедеври. Дуже смачними і ніжними виходять булочки з манки. Особливий спосіб формування робить булочки красивими, а велика кількість начинки не залишить вас байдужими.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти:
- тепла вода — 300 мл;
- манка — 400 гр;
- борошно — 4 ст. л;
- цукор — 3 ст. л;
- щіпка солі;
- соняшникова олія — 3 ст. л;
- дріжджі живі — 20 гр.
Для начинки можна використовувати шоколад, варене згущене молоко або будь-яке варення на ваш смак. З’єднайте теплу воду, цукор, рослинну олію і дріжджі і добре перемішайте всі інгредієнти. Додайте в миску манну крупу і просіяне борошно і замісіть тисто.
Сформуйте з тіста кульку, полийте його невеликою кількістю рослинної олії і вимішуйте ще 8 хвилин. Тісто має вийти м’яким і пружним.
Перекладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте кришкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин. За цей час тісто збільшиться в розмірі в кілька разів.
Розділіть тісто на 12 рівних частин і сформуйте з них кульки. Накрийте кульки харчовою плівкою і рушником і залиште ще на 15-20 хвилин.
Розкачайте кожну кульку в пласт товщиною близько 7 мм. Розріжте тісто на 3 смуги, не доходячи кілька сантиметрів до краю. На середину кожної смуги за допомогою кондитерського мішка викладіть начинку.
Защіпіть краї кожної смуги і сформуйте булочку у вигляді акуратної кіски.
Кожну булочку викладіть на лист пергаментного паперу і перекладіть на деко. Накрийте заготовки харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
Обсмажуйте булочки на середньому вогні у великій кількості олії до золотистого кольору.
Гарячі булочки обваляйте в цукрі і подавайте до столу.
Булочки виходять дуже м’якими і ніжними. І головна їхня перевага — велика кількість начинки.
Докладний процес приготування чудових булочок з манкою можна подивитися на відео: