Пиріг на кефірі вологий, який легко готується
Такий пиріг Вам точно сподобається, готується хвилин 6 + час на випічку. Цей пиріг до чаю легкий в приготуванні, але незважаючи на це, виходить дуже смачний, трохи вологим і пористим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Кефір – 250 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 180 гр.
- Ванілін – за смаком
- Сода – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 80 гр.
- Крохмаль – 1 ст.л.
- Борошно – 230 гр.
- Сіль – 1/3 ч.л.
Для крихти:
- Вершкове масло – 50 гр.
- Борошно – 3 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
Покроковий процес приготування:
У миску вливаємо кефір 250 мл, додаємо 1 ч.л. соди і перемішуємо, щоб сода погасилася 100% я додаю трохи лимонного соку або оцту. Розбиваємо 2 яйця.
Розтопимо 80 гр вершкового масла і додамо до кефіру. Кладемо 1/3 ч.л. солі, 180 гр цукру, ванілін. Все перемішуємо. Додаємо 1 ст.л. крохмалю у мене картопляний і 230 гр просіяного борошна. Перемішуємо до однорідності, тісто готове.
Форму змащуємо олією, у мене форма діаметром 26 см. Вливаємо тісто. Відставити убік.
В іншій мисці приготуємо крихту. Кладемо 50 гр. вершкового масла, тільки що з холодильника, додаємо 2 ст.л. цукру, 3 ст.л. муки. Перетворюємо в крихту руками. Якщо буде сильно волого, можна додати ще борошна.
Посипаємо отриманою крихтою пиріг і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.