Салат “Цезар” — найпоширеніші помилки при його приготуванні, через які страва відрізняється від оригіналу

Легендарний салат «Цезар» — фаворит для більшості гурманів по всьому світу. Його включають в меню найпопулярніші ресторани і кафе, адже виглядає він досить презентабельно, але дарує свій легкий смак. Навіть в домашніх умовах такий салат прагнуть приготувати всі господині, щоб побавити близьких. Однак кожен готує «Цезар» зі своїми поправками, саме тому існує так багато рецептів даного салату. Деякі додають в нього курку, креветки, анчоуси, хоча в традиційному рецепті самого Цезаря Кардінні, в честь якого і отримав свою назву салат, всього цього не було.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Справжній рецепт салату говорить, що основу «Цезаря» складають листя салату Ромен, крутони, тертий пармезан і особливий соус з яєчних жовтків, оливкової олії, вустерського соусу і часнику. Тому виходить, що в процесі приготування, кухарі допускають безліч помилок, пригощаючи гостей не справжнім «Цезарем», а його імітацією.

Перша помилка, яку допускають всі господині і навіть кухарі іменитих ресторанів — це підміна інгредієнтів в такому салаті. Звичайно, потрібно експериментувати і відкривати нові смаки, але тільки не в «Цезарі». Найчастіше, не маючи в холодильнику, наприклад, сиру пармезан, багато хто вважає, що замінити його цілком можна сулугуні або копченим сиром, листя салату Ромен відмінно замінить звичайний і звичний для всіх салатний пучок, а соєвий соус можна подати під виглядом вустерського соусу. І це неправильний підхід. Єдине, чому готовий поступитися пармезан, так це твердому сиру, а листя салату Ромен Айсбергу. І на цьому, мабуть, точка. Знамениті ресторатори рекомендують, при відсутності того чи іншого інгредієнту, не намагатися знайти йому заміну, а краще взагалі обійтися без нього.

Другий момент — це приготування крутонів, простіше кажучи, сухариків із будь-якого хліба. Для «Цезаря» слід брати або свіжу булку обов’язково білого хліба, або вчорашню, але не засохлу. Нарізати хліб потрібно середніми кубиками, але ніяк не соломкою. При цьому обсмажувати їх рекомендують на декількох краплях олії, але не до стану глобальної черствості. Сухарики мають бути з хрусткою скоринкою, м’якою серединою, немов танути в роті.

Третя помилка — найпідступніша, адже якщо допустити її, то салат просто виглядатиме непрезентабельно і втратить свій первісний смак. Поливати «Цезар» соусом слід буквально за 1 хвилину до вживання, а не за 1 годину, як це багато хто робить. Весь секрет салату в його свіжості і хрусткій ноті кожного інгредієнта. Якщо не дотримуватися цього правила, то листя салату просто розтопляться, сухарики перетворяться в кашу і навряд чи хтось отримає задоволення від такої суміші на тарілці.

Не вдається скопіювати.