Шоколадно-карамельний торт «Медовик»
Медовик виходить ніжний і повітряний. Сметанно-карамельний крем надає йому особливого смаку і робить більш цікавим. Тортик підійде і для сімейного чаювання, і до святкового столу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти
- 400 грам пшеничного борошна
- 3 курячих яйця
- 120 грам вершкового масла
- 120 грам меду
- 50 грам какао-порошку
- 1 чайна ложка соди
- дрібка солі
- 180 грам цукру
Для крему
- 800 грам сметани
- 1 банка вареного згущеного молока
Як приготувати торт «Медовик»
У миску просіваємо борошно, какао і перемішуємо.
В іншу миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, цукор і перемішуємо. Вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
Мед нагріваємо в мікрохвильовці і додаємо соду, перемішуємо. Отриману суміш переливаємо до яєць і перемішуємо. Поступово всипаємо борошняну суміш і замішуємо тісто.
Кладемо тісто в пакет і прибираємо в морозилку на 20-30 хвилин.
Через відведений час тісто дістаємо, ділимо на 8 частин і скачуємо в кулю. Кладемо на тарілку, накриваємо фольгою і ставимо в холодильник.
Дістаємо один шматочок тіста і розкачуємо в тонкий пласт відразу на листі пергаменту. Проколюємо його виделкою і перекладаємо на деко. Випікаємо його при температурі 180 градусів протягом 8-10 хвилин. Поки випікається перший корж готуємо другий і т.д.
Готові коржі охолоджуємо.
У сметану додаємо згущене молоко і перемішуємо міксером до однорідності.
Збираємо торт. Кладемо корж, змащуємо кремом і кладемо другий корж, потім знову крем. І так до тих пір, поки не зберемо торт.
Змащуємо його зверху і боків кремом, а потім присипаємо крихтою із залишків від коржів.
Готовий торт ставимо в холодильник на кілька годин, а потім подаємо до столу.