Варимо рис з бульйоном, а потім додаємо гриби: гарнір став різотто і тепер його можна їсти без м’яса

Рис на гарнір зазвичай вариться 15-20 хвилин, але за цей же час його можна приготувати як повністю самостійну і неймовірно соковиту страву. На додаток до води додаємо 2 чашки бульйону, а потім доповнимо рис грибами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти на 4 чоловік:

  • 230 г грибів
  • Півтори чашки промитого рису
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 3 чашки курячого бульйону
  • 100 г дрібно нарізаної цибулі
  • 1 великий зубчик часнику, подрібнити
  • 2 ст.л. несолоного вершкового масла
  • 2 ст.л. нарізаної свіжої петрушки
  • 100 г тертого сиру пармезан, плюс для подачі
  • Грубозерниста сіль без добавок, мелений чорний перець

Готуємо:

Миємо гриби, промокаємо рушником і ріжемо тонкими шматками.

Перед варінням рис змішуємо з оливковою олією. Виливаємо його в миску до рису і перемішуємо.

Кладемо в каструлю або рисоварку, додаємо бульйон, сіль і перемішуємо. Якщо рис спочатку занадто густий, можна влити трохи води. Варимо до готовності.

Поки рис готується, швидко обсмажуємо гриби з додаванням видавленого часнику, спецій і оливкової олії. Грибам потрібно 7-8 хвилин до повної готовності.

У готовий рис додаємо гриби, доливаємо ще півчашки бульйону, кладемо вершкове масло, тертий сир і петрушку. Консистенція різотто повинна бути вершково-в’язка.

Перемішуємо і розкладаємо по тарілках. Зверху можна натерти ще сиру і прикрасити зеленню.

За 20 хвилин на столі замість рису з’явилося самостійна страва. М’ясо не потрібне, бульйон в складі дає смачний м’ясний смак.

Не вдається скопіювати.