Цей приголомшливий пиріг з маком і сиропом сподобається всім, без винятку

Пиріг досить зручний, його не потрібно нарізати, кожен може відламати від нього шматочок і при цьому сам пиріг буде мати приємний зовнішній вигляд.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Необхідні продукти для тіста

  • молоко — 125 мл
  • сухі дріжджі — 4 г
  • цукор — 2 ст. л
  • ванільний цукор — 4 г
  • сіль — щіпка
  • яйце — 1 шт
  • жовток — 1 шт
  • вершкове масло — 70 г
  • пшеничне борошно — 300 г

Для макової начинки

  • мак — 100 г
  • цукор — 100 г
  • манка — 0,5 ст. л
  • ванільний цукор — 4 г
  • молоко — 150 мл
  • вершкове масло — 40 г

Для сиропу

  • вода — 50 мл
  • цукор — 50 г
  • жовток для змазування

Починаємо приготування

  1. Приготуємо тісто. Молоко нагріваємо до теплого стану.
  2. Кладемо в чашку дріжджі, додаємо цукор (1 ч. л.) і вливаємо половину молока. Туди ж кладемо 1 столову ложку пшеничного борошна від загальної кількості та перемішуємо. Залишаємо на 15 хвилин.
  3. Розм’якшене вершкове масло кладемо в чашу міксера, додаємо цукор і збиваємо до білої маси. Додаємо в суміш яйце та один жовток, а також додаємо ванільний цукор, молоко, що залишилося і дріжджову опару, все перемішуємо.
  4. Потрохи додаємо борошно і замішуємо тісто. Вимішуємо його близько 10 хвилин, а потім перекладаємо в глибоку миску. Накриваємо плівкою і залишаємо в такому вигляді на 1,5 години.
  5. Приготуємо макову начинку. Мак подрібнюємо в кавомолці і перекладаємо в сотейник. Додаємо до нього цукор, ванільний цукор і манку, перемішуємо і вливаємо молоко. Сотейник ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо на повільному вогні 15 хвилин. Потім начинку знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Готову начинку остуджуємо.
  6. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і змащуємо олією.
  7. Обминаємо тісто і залишаємо на 10 хвилин.
  8. Готове тісто перекладаємо на робочу поверхню і розгортаємо в прямокутний пласт. Зверху рівномірно розподіляємо макову начинку і звертаємо пласт в рулет, краї защипуємо.
  9. Готовий рулет ділимо на шматочки, товщиною 2-3 см і перекладаємо у форму зрізом вниз. Потім накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 15 хвилин.
  10. Змащуємо пиріг збитим жовтком і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 35 хвилин.
  11. Приготуємо сироп. У сотейник вливаємо воду, додаємо цукор і ставимо на плиту. Добре перемішуємо і проварюємо 5 хвилин, а потім залишаємо до повного охолодження.
  12. Пиріг дістаємо з духовки, поливаємо сиропом, охолоджуємо і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.