Здобні домашні солодкі булочки з цукром “Як пух”
Розкішні рум’яні здобні булочки з цукром, рецепт дуже простий і швидкий. Тісто як пух, повітряне та м’яке!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти (на 12 булочок):
- Борошно пшеничне – +/- 500 г.
- Цукор – 70 г.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове м’яке – 40 г.
- Дріжджі сухі – 7 г.
- Молоко тепле – 150 мл.
- Вода – 100 мл.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Для обмазування булочок:
- Яєчний жовток – 1 шт.
Цукровий сироп:
- Цукор – 2 ст. л.
- Вода – 1 ст. л.
Як приготувати булочки “Як пух”
У мисці змішати тепле молоко, теплу воду, дріжджі, цукор. Якщо ви не впевнені в своїх дріжджах, залиште їх хвилин на 10-15, щоб дріжджі заробили і вкрилися бульбашками. Додати яєчний білок, ванільний цукор, все добре перемішати.
Додати борошна (450 г, може знадобитися трохи більше), сіль, перемішати ложкою.
Потім додати м’яке вершкове масло, замісити тісто. Вимішувати тісто протягом 7 хвилин, тісто буде еластичне і не липне до рук. Миску з тістом накрити поліетиленовою плівкою і залишити в теплі на 1,5 години, для підйому.
Тісто збільшиться, буде повітряним і пористим.
Викладаємо тісто, обминаємо, розрізаємо на невеликі шматочки. Формуємо кульки (12 шт.), прикриваємо серветкою залишаємо хвилин на 10.
Кожен шматочок тіста розкачати, змастити м’яким вершковим маслом.
Згорнути в рулет, переплести між собою, добре скріпити краї.
Форму змащуємо маслом, укладаємо булочки на невеликій відстані один від одного. Накриваємо серветкою і залишаємо ще хвилин на 30, для підйому. Для рум’яності змащуємо жовтком, акуратно, щоб булочки НЕ обпали.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин до рум’яності.
Приготувати сироп: в сотейник насипати цукор, додати воду, розмішати, довести до кипіння і зняти з вогню. Готові булочки дістаємо з духовки і гарячі змащуємо цукровим сиропом.
Рум’яні ароматні булочки їмо з молоком або чаєм! Смачного! Готуйте з задоволенням!