Наливний пиріг з цибулею і яйцем
Зіпсувати його просто неможливо і ніколи не набридає! Хочу поділитися на мій погляд найвдалішим рецептом тіста для заливних пирогів. З такого тіста пиріг завжди добре пропікається, немає вологості і всередині пористий як з дріжджового тіста.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Для заливного тіста:
- Кефір – 200 мл.
- Сметана – 150 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 170 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Сир – 50-100 гр.
- Вершкове масло – 50 гр.
Для начинки:
- Яйця – 3-5 шт
- Цибуля – 100 гр.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
Покроковий процес приготування:
Для початку приготуємо начинку. Яйця відварити 3-5 шт, на ваш розсуд. Очистимо й наріжемо кубиками. Зелену цибулю 100 грам наріжемо. У миску кладемо яйця, цибулю, додаємо трохи солі, чорний перець і перемішуємо. Начинка готова.
Займемося тістом. У миску вливаємо 200 мл кефіру, додаємо 150 грам сметани будь-якої жирності. Розбиваємо 3 яйця.
Додаємо половину ч.л. солі і перемішуємо. Відміряємо 170 грам борошна і додамо 1 ч.л. розпушувача. Перемішуємо і додаємо в кефір з яйцями і сметаною. Перемішуємо.
Твердий сир який є в холодильнику 50-100 грам натремо на грубій терці і додамо в тісто, додамо 50 грам м’якого вершкового масла. Перемішуємо і тісто готове.
Беремо форму у мене діаметр форми 24 см. Змащуємо соняшниковою олією. На дно наливаємо приблизно ¼ частини тіста. Кладемо начинку, розподіляємо і заливаємо рештою тістом.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 40-45 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Дістаємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Смачно і в гарячому і холодному вигляді. Як бачите всередині пиріг пористий і добре пропікся. Рекомендую приготувати, дуже ситно, швидко і смачно.