Дуже простий рецепт! Дуже смачне печиво з хрусткою скоринкою

Сьогодні у мене рецепт простого і швидкого в приготуванні печива. Печиво виходить смачне, розсипчасте. Зверху у нього рум’яна кірочка.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Продукти для цього печива потрібні найпростіші.

Необхідні продукти:

  • Борошно 260 г (+ -)
  • Цукор 100 г
  • Вершкове масло 110 г
  • Яйце 1 шт
  • Молоко 1 ст.л
  • Ванільний цукор 8 г
  • Розпушувач 1 ч.л. (5 г)
  • Сіль за смаком

Випікати при 180 ° – 13-15 хвилин. Час випічки і температура залежать від особливостей духовки.

Покроковий процес приготування:

У глибоку тарілку кладу розм’якшене масло.

Додаю яйце, цукор, ванільний цукор і одну столову ложку молока. А також дрібку солі.

Все добре перемішую, спочатку лопаткою, потім віночком.

Суміш вийшла трохи неоднорідною, але це зміниться, як тільки я додам борошно.

Просіяне борошно додаю частинами і разом з ним всипаю розпушувач.

Спочатку вимішую тісто лопаткою, потім руками.

Тісто виходить дуже м’яке і з ним легко працювати.

Дуже простий рецепт! Дуже смачне печиво з хрусткою скоринкою

Забираю його на пів години в холодильник, але якщо дуже поспішаю, готую відразу!

Тісто розкачую в пласт приблизно 8 мм.

Нарізаю його на квадратики. Роблю це це звичайним фігурним ножем для різання овочів.

Дуже простий рецепт! Дуже смачне печиво з хрусткою скоринкою

Можна також вирізати квадратики ножем для нарізки піци, але мені дуже подобається, коли у печива красиві фігурні краї!

Тісто в цьому рецепті дуже піддатливе і м’яке.

Зручніше його перекладати не руками, а кулінарною лопаткою.

Тепер, беру жовток одного яйця і пензликом покриваю все печиво.

А потім виделкою навскоси роблю боріздки.

Дуже простий рецепт! Дуже смачне печиво з хрусткою скоринкою

Підготовлене печиво, розміщую в духовку приблизно на 15 хвилин

Печиво готово! Воно добре пропеклося і вийшло дуже ніжне.

Зверху у печива красива блискуча скоринка, а всередині воно пористе.

Не вдається скопіювати.