Пиріг з сиром з лаваша
З тонкого лаваша можна приготувати велику кількість різних страв – закуски і навіть основні страви. Пропонуємо рецепт листкового пирога з сирною начинкою. Шари формуються з тонкого лаваша, змащеного сметаною. Чим більше шарів, тим смачніше і красивіше вийде пиріг. Для просочення використовуємо яєчно-молочну суміш. Пиріг готується дуже швидко, відноситься до страв на швидку руку. В подальшому лаваш можна перешаровувати не тільки сиром, додавати свіжу зелень, гриби або овочі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Лаваш тонкий – 3 шт
- Твердий сир – 200 г
- Яйце куряче – 3 шт
- Сметана – 150 г
- Молоко – 250 мл
- Вершкове масло – 30 г
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Покроковий процес приготування:
1. Підготуйте всі продукти для приготування пирога.
2. Тонкий лаваш наріжте на однакові шматки, які відповідають формі і розміру жароміцної ємності, де буде випікатися пиріг.
3. Дно і бічні участи форми змастіть соняшниковою олією. Всередину покладіть один тонкий лист лаваша.
4. Твердий сир натріть на великій тертці. Невеликою частиною сирної стружки рівномірно присипте лаваш.
5. Далі викладіть шар лаваша, змастіть сметаною, знову присипте тертим сиром. У такому ж порядку викладайте інші шари, поки не витратите всі продукти. Невелику частину сиру залиште для присипки.
6. Останнім шаром викладіть лаваш, змастіть сметаною.
7. В окрему ємність вбийте яйця, влийте молоко, всипте спеції. Компоненти ретельно розколотити виделкою або вінчиком до однорідності.
8. Яєчно-молочну суміш вилийте на заготовку пирога в формі. Рідина швидко почне вбиратися в лаваш.
9. Зверху присипте сирною стружкою. Форму з вмістом поставте в розігріту духовку, випікайте 20 хвилин при 200 градусах.
10. Верхівку гарячого пирога полийте розтопленим вершковим маслом, дайте йому охолонути під рушником. Дістаньте пиріг з форми, наріжте на порційні шматки, подайте на стіл. Смачного!