Вершкове м’ясо казані: викладаємо на дно цибулеву подушку і масло
Тушковане м’ясо в стандартному виконанні рідко можна назвати делікатесом, йому скоріше віддають перевагу любителі. Але у нас є абсолютно цікавіший метод приготування вершкового м’яса, готується воно прямо в сухому казані під цибулею і вершковим маслом: аромат від нього йде такий, що за рецептом можуть прийти і сусіди.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
На кілограм м’яса (в даному випадку це баранина, але в цьому рецепті можна використовувати і будь-яке інше) беремо півкіло цибулі, 100 грамів вершкового масла, 50 мілілітрів води, 2 чайні ложки солі, 3 зубчики часнику, половину ложки чорного меленого перцю.
М’ясо ріжемо великими шматками, слідом нарізаємо кубиком цибулю. Викладаємо м’ясо відразу в сухий казан, додаємо 50 мілілітрів води і накриваємо цибулею. Зверху кладемо 100 грамів вершкового масла.
Накриваємо кришкою і ставимо на середній вогонь, тримаємо 60 хвилин. Потім додаємо часник, сіль, чорний перець, перемішуємо. Знову накриваємо кришкою і вже на слабкому вогні готуємо ще дві години.
Подавати приготоване таким чином м’ясо буде найсмачніше з ніжним пюре або білим рисом.