Швидке приготування листкового тіста
Пропонуємо відмінний і дуже простий рецепт листкового тіста, з маленьким секретом! Процес приготування займає не більше 10 або 15 хвилин, не рахуючи часу охолодження! Таке прісне листкове тісто, так сказати універсальне, є чудовою основою як і для солодкої, так і для солоної випічки.
Про це пише Мій Світ, а матеріалами UkrMedia.
Інгредієнти:
- Борошно (просіяти) – 550-600 г
- Вода (крижана) – 300 мл
- Масло вершкове або маргарин – 200 г
- Яйце – 1 шт.
- Оцет (9%) – 1 ч. л.
- Сіль – 1/2 ч. л.
Приготування:
- Борошно попередньо потрібно просіяти. В окремий посуд влити крижану воду, додати оцет, сіль, яйце і все добре перемішати.
- Потім з’єднати рідку суміш з просіяним борошном і замісити тісто. За консистенцією тісто не повинно бути сильно тугим, а навпаки еластичне, м’яке і не має липнути до рук.
- Викласти тісто на присипаний борошном стіл, розділити на дві однакові частини. Першу частину розкачати як можна тонше, товщина тіста має бути близько 3-5 мм.
- М’яке вершкове масло розділити навпіл. Одну половину викласти на розкатане тісто і намазати ним рясно пласт тіста. Потім другу частину тіста розкачати як і першу, як можна тонше. Укласти поверх першої розкатаної частини, щоб краї збіглися, і рясно змастити другу частину тіста вершковим маслом.
- Згорнути шари тіста в щільний рулет, потім згорнути рулет в щільний равлик. В цьому і полягає секрет швидкого приготування листкового тіста – в рулеті, згорнутому у равлика, утворюється багато шарів, та сама шаруватість тіста!
- Загорнути равлик з тіста у харчову плівку або в пакет. Прибрати на 15 хвилин в морозильну камеру або в холодильник на 2 години, не менше.
- Вийняти тісто з холодильника, зверху равлика приплюснути і ще раз (це востаннє) розкачати. Після чого скласти швидке листкове тісто в конверт і заморозити про запас. Чи можна відразу приступати до своєї улюбленої листкової випічки! Вихід листкового тіста з вказаної кількості продуктів приблизно – 1,2 кг. Швидке листкове тісто готове. Вдалого Вам приготування!