Найсмачніша пахлава — виходить у всіх
Батьківщина цієї східної смакоти — Туреччина. Існує чимало рецептів її приготування. Пропонуємо вам варіант, який вийде у будь-якої господині. Ця пахлава не залишить байдужим нікого.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Батьківщина цієї східної смакоти — Туреччина. Існує чимало рецептів її приготування. Пропонуємо вам варіант, який вийде у будь-якої господині. Ця пахлава не залишить байдужим нікого.
Потрібні інгредієнти:
Для тіста:
- 250 мл сметани
- 4 жовтки
- 300 гр вершкового масла
- 250 гр цукру
- 800 гр борошна
- 0,25 чайної ложки соди
- дрібка солі
Для начинки:
- 300 гр волоських горіхів
- 500 гр цукру
Додатково:
- жовток
- мед 2 ст.л
Починаємо процес
- У першу чергу потрібно розтопити вершкове масло. Об’єднуємо зі сметаною і жовтками. Добре все перемішуємо.
- Потім насипаємо цукровий пісок, соду і сіль. Знову все перемішуємо.
- Після чого, частинами підсипаючи борошно, замішуємо тісто. Більше борошна у жодному разі не додавати.
- Загорнути тісто у харчову плівку і покласти в холодильник на годину.
- Тепер беремося за приготування начинки. Для цього підсушуємо волоські горіхи на сковороді. Далі подрібнюємо їх блендером або кавомолкою. Та змішуємо з цукром.
- Після закінчення потрібного часу дістаємо тісто з холодильника. Ділимо його приблизно на 4 частини. При цьому 2 з них мають бути трохи більше — це верхній і нижній шар.
- Тепер формуємо кульки з кожної частини і розкачуємо в пласти, розміром з лист. Укладаємо перший шар тіста, далі начинку та закриваємо другім шаром тіста.
- Змазуємо все жовтком та робимо надрізи у вигляді ромбів і в кожен з них укладаємо по половинці волоського горіха.
- Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин.
- За 10 хвилин до готовності дістаємо пахлаву змащуємо її медом.
- Повертаємо назад в духовку. Доводимо до готовності.
Смачного!