Тепер частіше купую сир і готую сирні булочки без дріжджів
Дуже хочу з вами поділитися рецептом смачних і ароматних сирних булочок до чаю. Рецепт цих булочок досить простий і не вимагає вистоювання тіста, так як цей рецепт без дріжджів. Мої рідні залишилися в захваті від цих булочок і частенько приходили за добавкою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Для тіста:
- Сир домашній – 300 г
- Цукор – 100 г
- Яйце – 1 шт
- Ванілін за смаком
- Сіль – дрібка
- Вершкове масло – 30 г (м’яке)
- Молоко – 200 мл
- Борошно – 500 г
- Розпушувач – 1 ст.л
Для начинки:
- Сир – 300 г
- Цукор – 100 г
- Кукуруз. крохмаль – 3 ст.л
- Сметана – 50 г
Покроковий процес приготування:
У глибокій мисці перемішуємо виделкою яйце з цукром і дрібкою солі.
Додаємо сир і ванілін за смаком. Ще раз перемішати.
Вливаємо молоко і перемішуємо.
Далі висипаємо борошно і розпушувач. Перемішуємо ще раз.
Додаємо м’яке вершкове масло і замішуємо тісто вже руками.
Даємо тісту відпочити 15 хвилин.
В цей час готуємо начинку. Змішуємо сир, крохмаль, цукор і сметану.
Начинку розминаємо виделкою.
Тісто розкачуємо (я розділила на 2 частини для зручності).
У пласті тіста відрізаємо нерівні краї і ділимо тісто на прямокутники. У мене на початку вийшли квадрати, але потім я виправилася. Але будь-який варіант має право на існування. У варіанті з квадратами тіста в булочці буде менше. Тому вибирайте для себе підходящий варіант.
На край викладаємо сир і закручуємо рулетик.
Булочки викладаємо на деко, змащуємо яйцем і відправляємо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 25-30 хвилин.
Подивіться, які апетитні булочки вийшли. Ніжне сирне тісто і соковита начинка з сиру – просто супер. Дуже люблю сирну випічку.
Сподіваюся вам сподобався рецепт і ви порадуєте сирними булочками себе і своїх близьких. Не забувайте булочки прибирати в пакетик, щоб вони не сохли. Також я завжди трохи їх грію перед вживання в мікрохвильовці, так вони стають знову гарячими і м’якими. Смачного!