Заварний крем в паніровці — ніжний десерт в хрусткій скоринці
Рецепт смачного і ніжного іспанського десерту з простих і доступних інгредієнтів. Десерт називається Leche frita, що в перекладі означає “Смажене молоко”.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
В основі десерту заварний крем, обсмажений в паніровці. У результаті виходить ніжна кремова начинка з нотками лимонної цедри і кориці в хрусткій скоринці.
Інгредієнти
Крем:
- Молоко — 1 л.
- Борошно — 120 грамів (можна замінити на крохмаль)
- Жовток — 2 шт.
- Цукор — 40 грамів (за смаком можна більше)
- Ванільний цукор — 10 грамів
- Сіль — 1 щіпка
- Кориця — 1 паличка
- Цедра 1 лимона
Паніровка:
- Борошно — 6 ст. л.
- Яйце — 2 шт.
- Сіль — щіпка
Посипка:
- Кориця — 1 ч. л.
- Цукор — 2 ст. л.
Приготування
1. Відлити невелику кількість молока, приблизно 150-200 мл. Інше молоко вилити в каструлю, додати цедру лимона, паличку кориці і варити на повільному вогні до гарячого стану, щоб молоко наситилося ароматами цедри і кориці.
2. Борошно просіяти, маленькими порціями додати холодне молоко, перемішуючи, щоб не було грудочок. Додати цукор, ванільний цукор, щіпку солі і два жовтки. Добре перемішати до однорідності.
3. Додати до яєць та борошна невелику кількість гарячого молока, процідженого через сито, швидко перемішати, ввести решту молока. Перелити в каструлю і варити крем до загустіння, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Якщо все ж грудочки з’явилися, то можна пропустити крем через сито.
4. Форму вистелити плівкою, перекласти крем, розрівняти і накрити зверху плівкою, щоб не з’явилася скориночка. Залишити охолонути при кімнатній температурі, потім поставити в холодильник на 1,5-3 години, поки крем повністю не застигне.
5. Дошку просипати борошном, викласти крем, зверху теж просипати борошном. Розрізати на 12-16 частин. Кожен шматочок обваляти в борошні.
6. В яйця додати дрібку солі і перемішати до однорідності. Кожен шматочок занурити в яйце. Потім знову обваляти в борошні.
7. Обсмажити на великій кількості олії з усіх боків.
8. Змішати цукор з корицею, обваляти смажене молоко.
Приємного апетиту!