Розсольник як в дитячому садку
Розсольник зі сметаною. Це один з кращих рецептів розсольників він дуже смачний, ароматний, з приємною кислинкою і він не залишить нікого байдужим. Чесно зізнаюся розсольник – це мій улюблений суп, тому я його варю дуже часто і звичайно ж за різними рецептами, так як варіантів його безліч. Розсольник готують і з перловкою, і з гречкою, і з пшоном.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Бульйон – 2-2,5 літра
- Картопля – 3 шт. (350гр)
- Морква – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Огірки солоні – 2 шт. (180гр)
- Перловка – 50 гр.
- Соняшникова олія – 40 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Зелень – за смаком
Як приготувати розсольник зі сметаною
Поставимо варити бульйон, у мене сьогодні курячий. Поки бульйон готується все підготуємо. Добре промиємо 50 грам перлової крупи, заливаємо водою 200 мл і ставимо варити на вогонь до напівготовності. Огірки солоні 2 шт вагою 180 грам натремо на грубій терці.
Цибулину нарізаємо кубиками. Одну моркву натерти на грубій терці. На сковорідку наливаємо олію приблизно 40 мл, кладемо цибулю і моркву, смажимо до м’якості овочів. Додаємо огірки. Заливаємо двома ополониками бульйону і тушкуємо на середньому вогні 10-15 хвилин.
3 картоплі вагою 300 грам розріжемо як Вам зручно, я люблю брусочками. У готовий бульйон додаємо картоплю і перловку. Варимо 10 хвилин.
Тепер додаємо огірки з морквою і цибулею. Варимо ще 10-15 хвилин. Пробуємо на сіль, якщо треба додаємо, кладемо чорний перець.
Додаємо за бажанням м’ясо, яке попередньо потрібно відокремити від кісток на яких варився бульйон. Зелень за смаком, у мене сушений кріп. Варимо 1-2 хвилини і вимикаємо. Дамо розсольнику настояти хвилин 5-10 і подаємо до столу. Смачного!