Минтай на сковорідці зі сметаною і часником

Швидкий вечеря або як дуже смачно нагодувати сім’ю за 30 хвилин. Це відмінна страва для повсякденного столу, яку можна приготувати за лічені хвилини. Риба виходить м’якою, ніжною, а сметанний соус робить страву неймовірно запашною і соковитою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • Минтай – 500 гр.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Сметана – 200 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Борошно -для обвалки
  • Соняшникова олія – 3 ст.л.

Як приготувати страву з минтая

Минтай 2 шт помиємо, обрізаємо плавники і видалимо хребет.

Наріжемо на порційні шматочки. У мене вага риби без хребта і плавників 500 гр. Обвалюємо шматочки риби в борошні. На сковорідку наливаємо олію і щільно кладемо рибу, обсмажуємо до легкого золотистого кольору з двох сторін.

Беремо 200 грам сметани будь-якої жирності у мене жирністю 20%, додаємо 2-3 зубчики часнику пропущених через прес, додаємо трохи солі і перемішуємо.

Заливаємо рибу соусом, посипаємо зеленню, закриваємо кришкою і тушкуємо все разом на повільному вогні хвилин 5-6. Смачного!