Подруга з села навчила готувати «правильні» сирники: ділюся рецептом
Якщо у вас до сих пір немає вдалого рецепта сирників, то я настійно рекомендую спробувати цей. Я розповім все секрети приготування ідеальних сирників. Вони вийдуть надзвичайно ніжними, приголомшливо смачними, пишними, сирними не забиваються борошном. Всім цим премудростям мене навчила подруга, яка виросла в селі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Які інгредієнти потрібні:
- Пів кіло сиру жирністю 5%;
- Дві-три ст. ложки манки;
- Один жовток;
- Одна ст. ложка цукрової пудри;
- Дрібка солі;
- Ванілін (якщо хочете);
- Борошно, щоб панировать;
- Топлене вершкове масло, щоб смажити.
Переходимо до процесу приготування:
Сир перекладіть в глибокий посуд.
секрет №1
Вибирайте сир сухий і розсипчастий. А також уникайте сиру жирністю 9%, оскільки сирники з нього можуть при смаженні плавитися і розповзатися.
Ще не потрібно перетирати сир через сито, в іншому випадку сирники теж можуть розповзтися. У готових виробах ви не відчуйте ніяких крупинок.
Якщо у вас сільський сир, то покладіть його в марлю і залиште в підвішеному вигляді на всю ніч, щоб позбутися від рідини. У такому випадку потрібно буде взяти більше сухих інгредієнтів. Однак ми з подругою помітили, що з домашнього жирного сиру сирники виходять більш жирними і менш ніжними.
секрет №2
Краще замість цукру додати цукрову пудру і однієї ст. л. буде достатньо. Через цукру сирники теж не тримають форму.
Далі додайте дрібку солі і трошки ваніліну. Друге за вашим бажанням.
секрет №3
Борошно замініть манкою. Вона краще вбирає вологу з сиру, її потрібно додавати менше, ніж борошна.
секрет №4
Додавайте в тісто тільки жовток від яйця, білок не потрібно, так як тісто з ним виходить більш щільним, і внаслідок сирники менш ніжними.
Перемішайте і залиште сирне тісто на 10 хвилин. Цього часу достатньо, щоб манка розбухла і увібрала всю вологу.
Після цього ще раз перемішайте. Спробуйте скачати з тіста кульку. Якщо все вийшло, то це добре. А якщо ви бачите, що сир ще вологий, то всипте ще одну ст. л. манної крупи і знову почекайте 10 хвилин.
Посипте обробну дошку борошном і сформуйте з тіста кульки. Наберіть одну ст. л. з гіркою сирної маси, приблизно 60 грам.
Кожен колобок обваляйте в борошні і трохи примніть. Покладіть його між долонями і почніть крутити.
Після переверніть і зробіть те ж саме. Сирник повинен вийти високим, близько 4 сантиметрів.
секрет №5
Далі помістіть заготовки на 5-7 хвилин в морозильну камеру. Це дуже важливо!
секрет №6
Топлене вершкове масло, на якому смажаться сирники.
Сирники виходять шалено смачними і не підгорають на відміну від звичайного вершкового.
Можете приготувати і на маслі рослинного походження або зовсім без нього, якщо у вас гарна сковорідка.
Покладіть сирники в сковорідку і обсмажуйте на вогні слабкої потужності до рум’яності з однієї й іншої сторони по 1-2 хвилині.
секрет №7
Обов’язково прогрійте сирники в духовці. перекладіть їх в форму і помістіть в духовку на 5-7 хвилин. Температура запікання – 180 °.