Подруга з села навчила готувати «правильні» сирники: ділюся рецептом

Якщо у вас до сих пір немає вдалого рецепта сирників, то я настійно рекомендую спробувати цей. Я розповім все секрети приготування ідеальних сирників. Вони вийдуть надзвичайно ніжними, приголомшливо смачними, пишними, сирними не забиваються борошном. Всім цим премудростям мене навчила подруга, яка виросла в селі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Які інгредієнти потрібні:

  • Пів кіло сиру жирністю 5%;
  • Дві-три ст. ложки манки;
  • Один жовток;
  • Одна ст. ложка цукрової пудри;
  • Дрібка солі;
  • Ванілін (якщо хочете);
  • Борошно, щоб панировать;
  • Топлене вершкове масло, щоб смажити.

Переходимо до процесу приготування:

Сир перекладіть в глибокий посуд.

секрет №1

Вибирайте сир сухий і розсипчастий. А також уникайте сиру жирністю 9%, оскільки сирники з нього можуть при смаженні плавитися і розповзатися.

Ще не потрібно перетирати сир через сито, в іншому випадку сирники теж можуть розповзтися. У готових виробах ви не відчуйте ніяких крупинок.

Якщо у вас сільський сир, то покладіть його в марлю і залиште в підвішеному вигляді на всю ніч, щоб позбутися від рідини. У такому випадку потрібно буде взяти більше сухих інгредієнтів. Однак ми з подругою помітили, що з домашнього жирного сиру сирники виходять більш жирними і менш ніжними.

секрет №2

Краще замість цукру додати цукрову пудру і однієї ст. л. буде достатньо. Через цукру сирники теж не тримають форму.

Далі додайте дрібку солі і трошки ваніліну. Друге за вашим бажанням.

секрет №3

Борошно замініть манкою. Вона краще вбирає вологу з сиру, її потрібно додавати менше, ніж борошна.

секрет №4

Додавайте в тісто тільки жовток від яйця, білок не потрібно, так як тісто з ним виходить більш щільним, і внаслідок сирники менш ніжними.

Перемішайте і залиште сирне тісто на 10 хвилин. Цього часу достатньо, щоб манка розбухла і увібрала всю вологу.

Після цього ще раз перемішайте. Спробуйте скачати з тіста кульку. Якщо все вийшло, то це добре. А якщо ви бачите, що сир ще вологий, то всипте ще одну ст. л. манної крупи і знову почекайте 10 хвилин.

Посипте обробну дошку борошном і сформуйте з тіста кульки. Наберіть одну ст. л. з гіркою сирної маси, приблизно 60 грам.

Кожен колобок обваляйте в борошні і трохи примніть. Покладіть його між долонями і почніть крутити.

Після переверніть і зробіть те ж саме. Сирник повинен вийти високим, близько 4 сантиметрів.

секрет №5

Далі помістіть заготовки на 5-7 хвилин в морозильну камеру. Це дуже важливо!

секрет №6

Топлене вершкове масло, на якому смажаться сирники.

Сирники виходять шалено смачними і не підгорають на відміну від звичайного вершкового.

Можете приготувати і на маслі рослинного походження або зовсім без нього, якщо у вас гарна сковорідка.

Покладіть сирники в сковорідку і обсмажуйте на вогні слабкої потужності до рум’яності з однієї й іншої сторони по 1-2 хвилині.

секрет №7

Обов’язково прогрійте сирники в духовці. перекладіть їх в форму і помістіть в духовку на 5-7 хвилин. Температура запікання – 180 °.