Коли взимку хочеться теплого і ароматного супу: 7 найкращих рецептів

Повірте, перші страви — це не тільки борщ або овочевий суп. Супи можуть бути дуже смачними та поживними. Особливо, якщо ви приготуєте один з цих.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Суп з капустою та свининою

Інгредієнти:

  • 500 гр. свинини;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 цибулина;
  • 2 моркви;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 невелика зелена капуста;
  • 6-8 ст. курячого або овочевого бульйону;
  • 2 ч. л. імбиру;
  • 1 ч. л. кунжутної олії.

Приготування:

Свинину поріжте маленькими кубиками, покладіть у велику каструлю і обсмажуйте 5-6 хвилин. Потім перекладіть її в тарілку.

В ту ж каструлю влийте олію і додайте цибулю, обсмажуйте 5 хвилин. Додайте моркву, часник і тушкуйте ще 2 хвилини, періодично помішуючи. Додайте капусту, бульйон, імбир, приготовану свинину і перемішайте.

Готуйте до закипання. Потім зменшіть вогонь до середнього рівня, накрийте кришкою та готуйте ще 15 хвилин. Додайте спеції і кунжутну олію.

Крем-суп з броколі і бобів

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 1 середня цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1/4 ст. сухого білого вина;
  • 1 банка білої квасолі;
  • 3 ст. овочевого бульйону;
  • 500 гр. броколі;
  • 2 склянки шпинату;
  • кілька гілочок петрушки;
  • 1/4 ч. л. дрібної морської солі;
  • 1/2 ч. л. чорного перцю.

Приготування:

Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на повільному вогні і обсмажте цибулю протягом 5 хвилин. Додайте часник і тушкуйте 1 хвилину. Потім влийте біле вино, перемішайте і готуйте до випаровування вина. Додайте квасолю, перемішайте і обсмажте кілька хвилин.

Овочевий бульйон вилийте в каструлю і поставте на середній вогонь, додайте броколі, шпинат, петрушку, сіль і перець і накрийте кришкою. Варіть на повільному вогні 5 хвилин або поки броколі не стане яскраво-зеленою.

Змішайте в блендері дві суміші до однорідності.

Італійський ковбасний суп

Інгредієнти:

  • 200 гр. свинної ковбаси;
  • 1/2 нарізаної кубиками червоної цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 стебла селери;
  • 1 ст. дрібних макаронів;
  • 6 ст. курячого бульйону;
  • 1 банка томатної пасти;
  • 1 ч. л. сушених італійських трав;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

Поставте велику каструлю з товстим дном на вогонь, додавши трохи олії. Нарізану кубиками ковбасу додайте в каструлю і обсмажуйте до рум’яного кольору, а потім перекладіть її в окрему ємність.

На ту ж сковороду викладіть цибулю, часник і селеру, нарізані дрібними кубиками. Обсмажуйте до рум’яного кольору. Додайте макарони, томатну пасту, курячий бульйон, спеції і ковбасу.

Доведіть суп до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть на повільному вогні, поки макарони не стануть м’якими.

Овочевий рамен

Інгредієнти:

  • 3 ст. овочевого бульйону;
  • 2 ст. води
  • 1 упаковка локшини рамен;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • невеликий корінь імбиру;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. кунжутної олії;
  • 1 ч. л. меду;
  • 1 ч. л. гострого соусу;
  • 1/4 ч. л. діжонської гірчиці;
  • 1 середнє цукіні;
  • 1 середня морква;
  • 3/4 ст. грибів;
  • зелень.

Приготування:

Спочатку підготуйте цукіні і моркву. Їх треба помити, очистити і нарізати спеціальною насадкою для локшини — спірулайзером.

Поставте каструлю з водою на середній вогонь до закипання. Відваріть локшину і перекладіть її в окрему миску. В цій же воді бланшируйте моркву протягом 3-5 хвилин.

За цей час розігрійте сковороду і обсмажте гриби з цибулею, потім додайте подрібнені часник і імбир. Додайте овочевий бульйон і воду, соус, гірчицю, мед, кунжутну олію і перемішайте. Проваріть до закипання.

Тепер готуємо суп: в миски розлийте бульйон, додайте локшину, моркву, цукіні і засмажку.

Томатно-базиліковий суп

Інгредієнти:

  • 500 гр. стиглих помідорів, розрізаних навпіл;
  • 1/4 склянки оливкової олії;
  • 3 цибулини, нарізані кубиками;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 1/4 ч. л. червоного перцю;
  • 1 банка томатної пасти;
  • 150 гр. базиліка;
  • кілька гілочок чебрецю;
  • 4 ст. курячого бульйону;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко застеліть папером.

Акуратно перемішайте помідори з 1/4 склянки оливкової олії і викладіть на деко в один шар. Посипте сіллю і перцем. Запікайте 45 хвилин.

У великому сотейнику розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулю, часник, спеції. Обсмажуйте близько 10 хвилин. Додайте томатну пасту, базилік, чебрець, запечені помідори і курячий бульйон. Доведіть суп до кипіння і варіть 40 хвилин без кришки.

Потім перекладіть його в блендер і перебийте до однорідної маси.

Угорський грибний суп

Інгредієнти:

  • 4 ст. л. олії;
  • 2 нарізані цибулини;
  • 250 гр. нарізаних печериць;
  • 2 ст. курячого бульйону;
  • 1/2 ст. білого вина;
  • трави і спеції за смаком;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 3 столові ложки борошна.

Приготування:

У каструлі з товстим дном обсмажте цибулю і гриби на вершковому маслі на середньому вогні, поки цибуля не стане м’якою і прозорою, близько 15 хвилин.

Додайте спеції, зелень, курячий бульйон, соєвий соус і біле вино. Доведіть до кипіння і варіть, поки рідина не зменшиться вдвічі.

У маленькій мисці збийте борошно і молоко до однорідної маси. Додайте цю суміш у суп і варіть, поки суп не загусне. Подавайте зі сметаною.

Тайський суп з гарбуза і кокоса

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 1 середня цибулина, подрібнена кубиками;
  • 600 гр. нарізаного кубиками гарбуза;
  • 500 гр. картоплі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1/4 ст. тайської червоної пасти карі;
  • 3 ст. курячого бульйону;
  • 400 мл кокосового молока;
  • 2 ст. л. несолоного смаженого арахісу;
  • 2 ст. л. свіжого листя коріандру;
  • 2 чайних ложки соку лайма.

Приготування:

Нагрійте олію в каструлі на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю і готуйте протягом 5 хвилин або поки цибуля не стане м’якою. Додайте гарбуз і картоплю, очищені і нарізані кубиками, і варіть близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Додайте часник, пасту карі і готуйте 3-4 хвилини.

Потім залийте все бульйоном, накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 15 хвилин. Зніміть кришку і дайте суміші проваритися ще 20-25 хвилин або поки овочі не стануть м’якими.

Потім збийте суп у блендері до однорідності. Перебитий суп поставте ще раз на вогонь і додайте кокосове молоко. Готуйте, час від часу помішуючи, протягом 5-6 хвилин.

Поки суп готується, змішайте в невеликій мисці подрібнений на крихти арахіс, коріандр і сік лайма. Розлийте суп по тарілках і подавайте, посипавши зверху арахісовою сумішшю.