Локма — східні солодощі в домашніх умовах за копійки
Локма — популярний турецький десерт. Він дуже простий у приготуванні і готується з невеликої кількості продуктів. Солодкість виходить досить цікава і сподобається тим, у кого в родині багато дітей, які постійно просять смакоти.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти:
- 500 мілілітрів води
- 500 грамів борошна
- 1 чайна ложка дріжджів
- 1 чайна ложка солі
- 1 столова ложка цукру
Для сиропу:
- 400 грамів цукру
- 500 мілілітрів води
- 1 столова ложка лимонного соку
- рослинна олія для смаження
Починаємо приготування:
- У посудину вливаємо теплу воду, додаємо сіль, цукор, дріжджі і перемішуємо. У масу додаємо борошно і ще раз ретельно перемішуємо.
- Все накриваємо кришкою і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
- Приготуємо сироп. У сотейник наливаємо воду і всипаємо цукор. Ставимо його на плиту і доводимо до кипіння, потім вливаємо лимонний сік і варимо на середньому вогні до загусання. Готовий сироп охолоджуємо.
- Перекладаємо тісто в кондитерський мішок.
- У сковороду наливаємо олію і видавлюємо кульки з тіста. Обсмажуємо шматочки тіста до рум’яного стану, виймаємо на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир, а потім перекладаємо в сироп. Тримаємо їх у ньому деякий час, а потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!