Готуємо розсипчасту пшоняну кашу на воді: швидко і просто

Представляємо вам рецепт приготування смачної каші з пшоняної крупи. Навчившись правильно готувати пшоняну кашу, ви станете використовувати її постійно. Зможете грати зі смаками, готувати її на молоці або воді. Будете робити її солодкою або солоною. Така каша є відмінним гарніром до м’ясних і рибних страв.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • пшонка – 200 гр
  • вода – 450 мл
  • вершкове масло – 50 гр
  • сіль

Як приготувати пшоняну кашу

Ретельно промиваємо зерно, спочатку в холодній, а потім в гарячій воді.

Всипаємо крупу в каструлю і заливаємо киплячою водою. Кладемо невеликий шматочок масла, додаємо сіль і перемішуємо.

Доводимо страву до кипіння і продовжуємо варити на повільному вогні 10 хвилин з відкритою кришкою.

Потім накриваємо крупу кришкою і варимо ще 10 хвилин. За цей час вода з каші повинна повністю випаруватися.

У готову кашу кладемо вершкове масло, перемішуємо і накриваємо кришкою. Залишаємо кашу підходити ще на 7 хвилин. Подаємо з гарніром або як самостійну страву на сніданок.

Готуємо розсипчасту пшоняну кашу на воді: швидко і просто

Не вдається скопіювати.