Готуємо розсипчасту пшоняну кашу на воді: швидко і просто
Представляємо вам рецепт приготування смачної каші з пшоняної крупи. Навчившись правильно готувати пшоняну кашу, ви станете використовувати її постійно. Зможете грати зі смаками, готувати її на молоці або воді. Будете робити її солодкою або солоною. Така каша є відмінним гарніром до м’ясних і рибних страв.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- пшонка – 200 гр
- вода – 450 мл
- вершкове масло – 50 гр
- сіль
Як приготувати пшоняну кашу
Ретельно промиваємо зерно, спочатку в холодній, а потім в гарячій воді.
Всипаємо крупу в каструлю і заливаємо киплячою водою. Кладемо невеликий шматочок масла, додаємо сіль і перемішуємо.
Доводимо страву до кипіння і продовжуємо варити на повільному вогні 10 хвилин з відкритою кришкою.
Потім накриваємо крупу кришкою і варимо ще 10 хвилин. За цей час вода з каші повинна повністю випаруватися.
У готову кашу кладемо вершкове масло, перемішуємо і накриваємо кришкою. Залишаємо кашу підходити ще на 7 хвилин. Подаємо з гарніром або як самостійну страву на сніданок.