Смак улюбленого шоколадного батончика в домашніх умовах до чаю
Домашній батончик — це знахідка для ласунів, причому робити його не так і складно, і все простіше, ніж може здатися спочатку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти:
Для пісочної основи:
- Вершкове масло — 110 г
- Борошно — 125 г
- Цукор — 70 г
- Сіль — щіпка
Для карамельного прошарку:
- Згущене молоко — 1 банка
- Масло вершкове — 1 ст. л.
Для шоколадного шару:
- Шоколад молочний — 170 г
Приготування:
Подрібнюємо блендером охолоджене вершкове масло разом з борошном, цукром і сіллю.
Утрамбовуємо масу в прямокутну або квадратну форму 20х20 см, попередньо змастивши боки маслом, а дно застеливши пергаментом.
Випікаємо основу при 200 С протягом 15-20 хвилин, потім охолоджуємо.
Готуємо карамельний прошарок:
Викладаємо на сковороду ложку вершкового масла і банку згущеного молока. Масу уварюють після закипання до карамельного відтінку і загустіння маси близько 15 хвилин, весь час помішуючи, щоб вона не пригоріла.
Виливаємо карамель на пісочну основу, рівномірно розподіливши, остуджуємо.
Подрібнюємо молочний шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, періодично перемішуючи його.
Виливаємо шоколад на карамельний шар, розрівнюємо. Коли верхній шар охолоне, ставимо форму з печивом в холодильник до повного охолодження.
Потім виймаємо печиво з форми, нарізаємо на рівні порційні шматочки. Зберігаємо готове печиво в холоді.
В шоколадний або карамельний шар печива, поки він не застиг, можна додати смажені горіхи, щоб десерт був ще смачніше.
Приємного чаювання!