Смак улюбленого шоколадного батончика в домашніх умовах до чаю

Домашній батончик — це знахідка для ласунів, причому робити його не так і складно, і все простіше, ніж може здатися спочатку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти:

Для пісочної основи:

  • Вершкове масло — 110 г
  • Борошно — 125 г
  • Цукор — 70 г
  • Сіль — щіпка

Для карамельного прошарку:

  • Згущене молоко — 1 банка
  • Масло вершкове — 1 ст. л.

Для шоколадного шару:

  • Шоколад молочний — 170 г

Приготування:

Подрібнюємо блендером охолоджене вершкове масло разом з борошном, цукром і сіллю.

Утрамбовуємо масу в прямокутну або квадратну форму 20х20 см, попередньо змастивши боки маслом, а дно застеливши пергаментом.

Випікаємо основу при 200 С протягом 15-20 хвилин, потім охолоджуємо.

Готуємо карамельний прошарок:

Викладаємо на сковороду ложку вершкового масла і банку згущеного молока. Масу уварюють після закипання до карамельного відтінку і загустіння маси близько 15 хвилин, весь час помішуючи, щоб вона не пригоріла.

Виливаємо карамель на пісочну основу, рівномірно розподіливши, остуджуємо.

Подрібнюємо молочний шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, періодично перемішуючи його.

Виливаємо шоколад на карамельний шар, розрівнюємо. Коли верхній шар охолоне, ставимо форму з печивом в холодильник до повного охолодження.

Потім виймаємо печиво з форми, нарізаємо на рівні порційні шматочки. Зберігаємо готове печиво в холоді.

В шоколадний або карамельний шар печива, поки він не застиг, можна додати смажені горіхи, щоб десерт був ще смачніше.

Приємного чаювання!

Не вдається скопіювати.