Салат Чоловічі сльози
Готуємо салат з цікавою назвою Чоловічі сльози. Салат виходить дуже соковитим, має апетитний зовнішній вигляд і пікантний смак за рахунок гострої моркви по-корейськи і маринованої цибулі. В якості м’ясного компонента використовується м’якоть свинини, що робить страву дуже ситною. Для більш легкого варіанту дозволено брати курку або інше м’ясо птиці. За рахунок своїх смакових якостей і поживності, даний салат подобається саме чоловічій половині, хоча жінок також не залишає байдужим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Свинина – 250-300 г
- Корейська морква – 200 г
- Яйце куряче – 3 шт
- Шампіньйони – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Плавлений сирок – 2 шт
- Майонез – 100-150 г
- Соняшникова олія – 2 ст.л
- Петрушка – за смаком
- Сіль – 1/2 ч.л
- Цукор – 1 ч.л
- Оцет – 1 ст.л
Як приготувати салат Чоловічі сльози
1. Підготуйте необхідні продукти для приготування салату.
Цибулину очистіть, наріжте кубиками середнього розміру. Нарізку перекладіть в глибоку піалочку, додайте оцет, спеції, залийте кип’ятком. Коли рідина охолоне, злийте її.
2. Гриби промийте, дрібно наріжте, закиньте на розігріту суху сковорідку. Коли випарується весь грибний сік, влийте трохи олії, всипте сіль, перець, смажте гриби 2-3 хвилини до рум’яної скоринки.
3. М’якоть свинини заздалегідь зваріть в підсоленій воді до готовності. Час варіння – приблизно 60 хвилин. Після охолодження м’ясо наріжте смужками, викладіть їх на плоску довгасту тарілку першим шаром. Зверху нанесіть сітку з майонезу.
4. Мариновану цибулювідіжміть від маринаду, кубиками присипте свинину.
5. Зверху викладіть смажені гриби, змастіть їх майонезом.
6. Яйця відварити круто, охолодіть, очистіть, натріть на грубій терці, викладіть наступним шаром, покрийте майонезом.
7. Моркву по-корейськи відіжміть від маринаду, укладіть зверху на шар яєць. Довгі смужки моркви перед використанням краще розрізати навпіл.
8. Плавлені сирки покладіть на 30 хвилин в морозильну камеру, щоб вони стали твердішими. Потім натріть їх на грубій терці прямо на моркву.
9. Салат прикрасьте свіжою зеленню, подайте на стіл Смачного!