Салат з огірків на зиму — хрустка і пікантна закуска до будь-якої страви
Сезон заготовок в самому розпалі, тому ділимося рецептом смакоти, яку варто заготовити на зиму. Хрусткий салат з огірків не тільки відрізняється пікантним смаком, але і прекрасно зберігається в умовах міської квартири.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media
Його можна робити навіть у тому випадку, якщо у вас, приміром, немає льоху. Все дуже просто, з доступних продуктів і досить швидко. Результат же дивовижний: апетитний салат люблять усі, він чудово поєднується з м’ясними стравами або гарнірами з картоплі, рису.
Необхідні інгредієнти для основи:
- 4 кілограми огірків;
- 600 грамів ріпчастої цибулі;
- один гострий перчик;
- дві столові ложки насіння гірчиці;
- один великий пучок кропу.
Для заливки:
- шість столових ложок цукрового піску;
- три столові ложки солі;
- 250 мл рослинної олії;
- 200 мілілітрів 9% оцту.
Як приготувати хрусткий салат з огірків на зиму:
Огірки добре промиваємо і видаляємо кінчики, потім нарізаємо. Якщо огірочки невеликі, то кільцями, якщо великі — то четвертинками. Очищені від лушпиння головки ріпчастої цибулі промиваємо, потім ріжемо півкільцями або чверть кільцями: залежно від розміру.
Гострий перчик треба нарізати якомога дрібніше. Гостроту регулюйте на свій смак. Великий пучок зелені кропу подрібнюємо. Всі підготовлені інгредієнти перекладаємо у велику каструлю, додаємо сіль, цукровий пісок і зерна гірчиці.
Вливаємо туди ж рослинну олію, перемішуємо і залишаємо на 4 години, під кришкою, при кімнатній температурі. Через цей час знову перемішуємо і ставимо каструлю на плиту: поки вміст не закипить.
Як тільки огірки закиплять, вливаємо 9% оцет і варимо рівно 4 хвилини: головне — не переварити. Розкладаємо салат по стерилізованим баночкам, заливаємо розсолом.
Банки закатуємо, залишаємо до повного охолодження на столі. Хрусткий салат з огірків — прекрасна заготовка, яка відмінно зберігається в умовах міської квартири. Взимку баночка цієї закуски нагадає вам про літо і подарує море насолоди пікантним смаком.
Подавати її можна не тільки як доповнення до м’яса або гарнірів, можна використовувати для приготування розсольнику.
Приємного всім апетиту.