Неймовірне желе зі сметаною шарами
Желе зі сметаною – ніжний і смачний десерт, нескладний у приготуванні. З цим десертом можна нескінченно експериментувати, наприклад додавати фрукти, какао або сир.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти
Шоколадний шар:
- Сметана (15%) – 100 г
- Какао – порошок – 1-1,5 ст.л.
- Цукор – 55 г
- Желатин – 6 г
- Вода (холодна кип’ячена) – 100 мл
Сметанний шар:
- Сметана (15%) – 100 г
- Цукор – 55 г
- Жовток – 1 шт.
- Сік лимона – 1-2 ч.л.
- Ванілін – за смаком
- Желатин – 6 г
- Вода (холодна кип’ячена) – 100 мл
Малиновий шар:
- Сметана (15%) – 100 г
- Малиновий сироп – 100 мл
- Желатин – 6 г
- Вода (холодна кип’ячена) – 100 мл
Покроковий рецепт з фото
Якщо ви організуєте сімейну вечерю або влаштовуєте дівочу вечірку, можна замість торта приготувати на десерт желе зі сметаною. Цей ніжний десерт стане чудовим завершенням вечора в теплій дружній обстановці.
Сьогодні будемо готувати желе зі сметаною шарами. Спочатку в 3-х піалах (по одній на кожен шар) замочимо желатин холодною кип’яченою водою на той час, що зазначено на упаковці.
Готуємо перший шар желе. У сметану висипаємо какао-порошок і цукор, добре перемішуємо.
Підігріваємо желатин (не кип’ятити) до повного розчинення і вливаємо в суміш з сметани і какао, перемішати. Розливаємо по креманкам і прибираємо в холодильник до застигання.
Готуємо 2 шар желе. До жовтка додаємо цукор, збиваємо до пишної білої маси.
Потім вливаємо сік лимона і додаємо ванілін, перемішаємо.
Додаємо сметану і розчинений желатин, перемішуємо і розливаємо по креманкам на застигле шоколадне желе, прибираємо знову в холодильник.
Готуємо 3 шар желе. В малиновий сироп додаємо сметану, перемішуємо.
Потім вливаємо розчинений желатин, перемішуємо, розливаємо по креманкам на застиглий сметанний шар желе. Прибираємо в холодильник.
Желе готове! Пригощайте рідних і близьких.