Пряна випічка: розсипчастий пиріг з корицею
Хрустка скоринка і розсипчаста серединка цього пирога чудово поєднуються з теплим молоком або гарячою кавою. Ця ароматна випічка припаде до душі всім любителям кориці та прянощів/
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти:
Для крихти:
- 120 г вершкове масло
- 250 г борошна
- 150 г цукру
- 2 столові ложки кориці
- 1/4 чайної ложки солі
Для тіста:
- 250 г борошно
- 100 г цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/4 чайної ложки соди
- 1/4 чайної ложки солі
- 85 г вершкового масла
- 2 яйця
- 160 г сметани
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 1 столова ложка лимонного соку
Приготування:
Приготувати крихту: змішати всі сухі інгредієнти, влити розтоплене вершкове масло і перемішати до стану крихти.
Приготувати тісто: у чаші міксера змішати всі сухі інгредієнти та влити розтоплене вершкове масло. Додати яйця і збити масу. Додати сметану і сік лимона і добре все перемішати.
У форму для випікання діаметром 18 сантиметрів викласти половину тіста і зверху викласти половину приготовленої крихти.
Зверху викласти залишки тіста і присипати крихтою, яка залишилася. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.
При подачі пиріг остудити та присипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту!