Приголомшливо ніжні, повітряні і смачні круасани
Круасани – це популярна французька випічка, яку люблять і готують у всьому світі. За даним рецептом ви приготуєте ніжні і смачні круасани. А найголовніше, що цей рецепт дозволяє готувати випічку з будь-якою начинкою!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування круасанів потрібні такі інгредієнти:
- 800 г борошна;
- 180 г масла вершкового
- два яйця курячі;
- 200 мл теплого молочка;
- 1 пакет сухих дріжджів;
- 1 ст. л .; цукру;
- 200 мл тепленькою водички;
- 2 ст. л .; соняшникової олії;
- 1/3 ч. л. солі;
Для начинки ви можете вибрати все, що вашій душі завгодно. Наприклад, джем, варене згущене молоко, шоколадна паста і так далі. А можна взагалі без начинки.
Покрокове приготування повітряних круасанів
Змішайте молочко, водичку, цукор, дріжджі і сіль. Гарненько розмішайте, повинна вийти однорідна консистенція. Залиште на 10 хв, щоб дріжджі активувалися.
Потім додайте яйця, соняшникову олію і ретельно перемішайте. Всипте ще 100 грам цукру, якщо вирішили готувати без начинки.
Просійте борошно і поступово додайте в суміш. Замісити тісто до м’якого стану.
Тісто покладіть в миску і накрийте рушником. Поставте в тепленьке місце до того, поки тісто не збільшиться в об’ємі.
Тісто, що підійшло трохи помніть і розділіть на 12 шматків. Зліпити кожен шматок в кульку і розкачати так, щоб вийшов коржик.
Змастіть отримані коржі розтопленим маслом і складіть в стопку.
Стопку розкачайте в один великий млинець і розріжте його на 24 трикутника, як піцу.
Якщо вирішили готувати з начинкою, то викладіть її на широкий кінець трикутника і звертаємо в рулет.
Рулетики змастіть жовтком і перекладіть в деко застелене пекарним папером.
Випікаємо при 180 ° приблизно пів години.
Готові круасани за бажанням присипте цукровою пудрою.