Вірменський “овочевий хоровац” з кавказьким акцентом

Вірменська кухня настільки ж давня, як і історія цієї країни. А технологія приготування багатьох страв досить складна. Приймаючи гостей, вірмени щедро накривають стіл, на якому обов’язково буде м’ясо.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Смачний, ароматний, соковитий шашлик з баранини зазвичай доповнює овочевий салат, інгредієнти для якого запікаються на вогні з димком, і мають назву «овочевий хоровац».

Сьогодні розповімо про секрети його приготування.

Шашлик для жителів Кавказу — це не просто їжа. Це ціла історія і традиція, що містить секрети, що передаються від батька до сина.

Вірменський шашлик — хоровац, готують виключно чоловіки, збираючись біля багаття і розмовляючи, поки готується м’ясо. Існує близько 20 його рецептів, незмінним компонентом яких обов’язково є велика кількість натуральних спецій.

А ось обов’язок приготування овочевого хороваца лежить на жіночих плечах. Вона не віднімає багато сил і часу, а результат обов’язково порадує.

Зазвичай для цього беруть баклажани, помідори і болгарський перець. Але цей список можна значно розширити, залежно від ваших уподобань.

Доведеться на смак така закуска і любителям м’яса, і тим, хто його не вживає. Адже вона не тільки смачна, а й корисна.

Вірменські жінки навіть роблять заготовки на зиму з овочів, запечених на вугіллі. Але приготувати їх можна не тільки на вогнищі або мангалі, а і в домашніх умовах за допомогою духовки.

Традиційний

Для початку необхідно розпалити багаття, почекати поки дрова прогорять, але вугілля ще буде мати високу температуру.

Після цього можна братися за овочі.

Знадобляться:

  • помідор — 3 шт.;
  • перець — 2 шт.;
  • баклажан — 2 шт.;
  • кінза — 1 пучок;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • чорний перець;
  • рослинна олія.

Приготування

Овочі вимити, надіти цілими на шампури, і відправити запікати на вугіллі, перевертаючи кожні 5 хвилин.

Як тільки плоди стануть досить м’якими, їх потрібно зняти з шампурів і прибрати шкірку. Після цього нарізати і полити заправкою. Для неї змішати олію з цибулею і видавленим через прес часником, перцем і подрібненою кінзою.

Пікантної кислинки додасть невелику кількість оцту.

Смачного!

Не вдається скопіювати.