Млинцеві мішечки з куркою і грибами

Пропонуємо рецепт млинцевих мішечків з начинкою. Для цього смажимо тонкі млинці за самим класичним рецептом на молочно-водній основі. Для начинки використовуємо суміш курки і грибів, просочуємо їх сметаною. Такий рецепт точно різноманітить ваше звичне млинцеве меню.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • Молоко – 200 мл
  • Яйце куряче – 1 шт
  • Борошно – 100 г
  • Цукор – 1 ст.л
  • Вода – 75 мл
  • Соняшникова олія – 1 ст.л
  • Сіль – 1 дрібка
  • Куряче філе – 300 г
  • Печериці – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сметана – 50 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Соняшникова олія для смаження – 2-3 ст.л

Як приготувати млинцеві мішечки

1. У глибоку ємність вбийте одне яйце, всипте цукор і дрібку солі. Суміш ретельно розколоти виделкою.

2. Молоко змішайте з водою, рідину вилийте до яєчного складу, перемішайте.

3. Невеликими порціями додайте просіяне борошно.

4. У тісто влийте трохи олії, збийте занурювальним блендером, щоб не було грудочок.

5. Поверхню сковорідки злегка змастіть олією. Всередину вилийте невеликий ополоник тіста, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Смажте млинці приблизно по півхвилини з кожного боку на середньому вогні. Сковорідку можна ще кілька разів змастити олією за весь період смаження.

6. Готові млинці купкою викладіть на тарілку. Накрийте його рушником, щоб вони не сильно охолонули.

7. Приготуйте начинку. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте на олійній сковорідці до м’якості.

Куряче філе промийте, наріжте невеликими шматочками, додайте до цибулі, перемішайте, продовжуйте смажити. Також філе можна заздалегідь відварити, потім дрібно нарізати і додати в начинку.

Гриби вимийте, наріжте довільними шматочками середнього розміру, закиньте в сковорідку через 2-3 хвилини після м’яса.

Суміш приправте сіллю і меленим перцем, смажте, поки не випарується грибний сік. Після додайте сметану, перемішайте. Курку і гриби тушкуйте в сметані на невеликому вогні близько 3 хвилин. Зніміть з плити, дайте охолонути.

8. Начинку в розмірі 1-2 ст.л. викладіть в середину млинця.

Млинцеві мішечки з куркою і грибами

9. Бічні сторони млинця підійміть верх, повністю закриваючи начинку. У вас повинен вийти мішечок, зв’яжіть його пером зеленої цибулі.

Млинцеві мішечки з куркою і грибами

10. Виконайте всі процеси і з іншими екземплярами. Після формування мішечки розігрійте в мікрохвильовій печі, щоб вони були теплими. Смачного!

Не вдається скопіювати.