Горох не варю годинами, вистачає 5 хвилин і замочувати не потрібно (хоч в суп, хоч в кашу): ділюся рецептом
Рецептів приготування горохового супу безліч. Готують його на основі різноманітних м’ясних бульйонів, додають різні спеції. Але у всіх рецептах присутній такий пунктик як попереднє замочування гороху.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Пам’ятаю, коли моя мама і бабуся вимочували горох цілу ніч, а потім ще й варили по 3 години, для мене цей варіант готування зовсім не підходив. І сьогодні я хочу поділитися з вами своїми маленькими кулінарними хитрощами, як я полегшила собі готування і як мені вдається зварити горох за 5 хвилин!
Використовую я звичайний твердий горох, цілий, а іноді колотий, тут різниці немає. Будь-який горох я варю за лічені хвилини. Як в супі, так і в каші!
Заінтригувала? Тоді давайте приступимо до приготування горохового супу.
Необхідні продукти:
- Картопля
- Цибуля
- Морква
- Горох
- Спеції за смаком
- Копченості (при бажанні)
Як приготувати горох
Картоплю я поставила варитися цілком, потім я її просто потовчу, я люблю суп-пюре. Так само обсмажила цибулю і моркву до м’якості.
А тепер приступаємо до найцікавішого. Беремо горох, абсолютно не важливо якої фірми, я купила який був.
Насипаємо трохи гороху в чашу блендера і подрібнюємо.
Повинна вийти дрібна горохова крупа.
Як тільки картопля зварилася, додаємо зажарку і копченості. В останню чергу всипаємо крупу і добре розмішуємо.
Суп починає густіти на очах, виходить наваристий, смачний і не потрібно чекати 3 години поки горох розвариться.
При такому методі приготування смак супу залишається таким же, якби ви варили горох цілком. Приємного вам апетиту!