Крильця з духовки не гірше смажених. Секрет в соусі на основі імбиру

Курячі крильця є улюбленою закускою величезної кількості людей. Однак більшість з них вважає за краще замовляти таку страву в ресторані, бо не у всіх є фрітюр, та й процес смаження крил може здатися занадто складним. Але виявляється, їх можна приготувати і в духовці, причому готова страва виявиться просто неперевершено смачною завдяки поєднанню солодощів, кислоти та прянощів …

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

список інгредієнтів

  • 900 грам курячих крилець;
  • столова ложка олії;
  • чверть склянки меду;
  • пара столових ложок соєвого соусу;
  • по одній столовій ложці рисового оцту, кунжутного масла і часникового соусу;
  • пара зубчиків часнику;
  • столова ложка натертого імбиру;
  • пара стебел зеленої цибулі.

Спосіб приготування

Спочатку ставимо розігрівати духовку до 200 ° С. Тим часом, викладаємо курячі крильця в скляну або керамічну форму для запікання, намагаючись укласти їх в один шар. Зверху скроплюємо їх олією і активно перемішуємо, щоб крила повністю вкрилися олією. Після цього відправляємо форму в духовку і готуємо там закуску протягом 15 хвилин.

Поки запікаються крильця, готуємо соковитий імбирний соус. Для цього змішуємо в мисці мед, соєвий і часниковий соус, кунжутне масло, рисовий оцет, тертий імбир і пропущений через прес часник.

Після того як пройде 15 хвилин з моменту початку запікання крил, дістаємо їх з духовки, поливаємо соусом і перемішуємо, щоб вони їм покрилися. Далі повертаємо крильця в духовку і запікаємо їх ще 45 хвилин, перевертаючи кожні 15 хвилин до тих самих пір, поки соус не перетвориться в липку глазур і не стане більш густим.

Коли час закінчиться, можна діставати деко з духовки, щоб перекласти крила на тарілку, посипати їх порізаною зеленою цибулькою і подати до столу.

Не вдається скопіювати.