Грузинський курячий суп чихиртма – смачно та незвично

Чихиртма – це густий грузинський суп, який найчастіше готують з домашньої птиці або з баранини.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами UkrMedia.

Іноді чихиртму загущують борошном і обов’язково додають до неї яйця, найчастіше тільки жовтки, і оцет, щоб яйця не згорнулися. Оцет часто замінюють соком лимона або граната.

Інгредієнти

  • Курка 1 шт.
  • Яєчний жовток 5 шт.
  • Лук 250 г
  • Винний уксус 50 мл
  • Топлене масло 100 г
  • Чорний перець (горошком) за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком
  • Кінза

Приготування

  1. Зваріть курячий бульйон і за півгодини до його готовності додайте в каструлю нарізану зелень, лавровий лист і перець.
  2. Дістаньте курку і наріжте її на шматочки.
  3. Очистіть цибулю і подрібніть її, після чого обсмажте на топленому маслі і додайте до бульйону. Проварити 5-10 хвилин.
  4. У мисці збийте яєчні жовтки з оцтом і влийте тонкою цівкою бульйон, постійно його помішуючи, щоб жовтки не згорнулися.
  5. Поверніть курку у бульйон, доведіть суп до кипіння і подавайте до столу, посипавши рубаною кінзою.

Не вдається скопіювати.