Безглютеновий шпинатний кіш з гречкою — смачно та корисно
Цей кіш так легко готується, що ви й не помітите, що щось готували. Секрет у гречці, яка в поєднанні з яйцями створює легку, смачну скоринку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами UkrMedia.
- Час приготування: 55 хв
- Підготовка: 15 хв
- Приготування: 40 хв
- Вихід: 6 порцій
Подавайте цю страву як частину незвичайного бранчу з фруктовим салатом або, можливо, з беконом чи ковбасою. Або виберіть її в якості легкого і простого обіду – все, що вам ще буде потрібно – це зелений салат для повноцінної страви.
Інгредієнти:
- 2 столові ложки вершкового масла (розділені)
- 1 склянка гречаної крупи
- 2 цибулі – шалот (або 1/2 маленької цибулі)
- 100г шпинату (або іншої кулінарної зелені)
- 3 великих яйця
- 1 стакан цільного молока
- 1/2 склянки жирних вершків
- 1/2 чайної ложки солі
- 3/4 чашки твердого тертого сиру.
Спосіб приготування:
- Розігрійте піч для випікання до 175 градусів.
- Форму діаметром 21см добре змастіть однією ложкою вершкового масла.
- Покладіть гречку у форму, змащену маслом. Легенько струсіть та нахиліть каструлю, щоб гречана крупа покрила нижню частину та сторони каструлі рівномірним шаром. За допомогою рук заповніть будь-які пробіли, якщо це необхідно. Відкладіть поки що форму з гречкою вбік.
- Почистіть і дрібно наріжте цибулю.
- Нагрійте велику сковороду до високої температури. Додайте столову ложку вершкового масла. Коли масло розтопиться, додайте цибулю. Готуйте, часто перемішуючи, поки цибуля не розм’якне приблизно через 3 хвилини. Додайте шпинат. Готуйте, часто перемішуючи, поки листки шпинату не зм’якнуть і не випустять рідину, ця рідина випарується приблизно через 5 хвилин. Відкладіть в прохолодне місце.
- Вбийте яйця в середню миску. Збийте до однорідної маси, щоб білки добре поєдналися з жовтками. Додайте молоко, вершки і сіль. Ретельно перемішайте.
- У форму з гречкою всипте половину тертого сиру. Поверх сиру акуратно викладіть шпинат. Обережно влийте яєчну суміш. Посипте рештою сиру. Запікайте, поки яйця не будуть готовими, приблизно 40 хвилин.
- Дайте страві охолонути принаймні 10 хвилин, перед тим як нарізати. Подавати теплим або кімнатної температури.
Варіанти приготування:
- Використовуйте будь-який сир, який вам подобається! Чеддер, пармезан, козячий сир, гауда – всі вони хороші. До цієї страви особливо підходить фета.
- При бажанні можна не додавати сир – кіш все одно буде дуже смачним.
- До яєчної суміші додайте 2-4 столові ложки свіжих трав – кропу або петрушки.
- Можна використовувати й інші овочі. Додайте невелику кількість спаржі, гороху, квасолі або цукіні – всі варіанти чудово підійдуть.
- Додайте півсклянки готового бекону – у вас вийде більш ситна версія.
- До шпинату можна додати подрібнену зелену цибулю.