Рецепт домашньої ковбаси на вишневих гілочках
Сьогодні хочу розповісти вам, як ми готуємо ковбасу в домашніх умовах, так не просто ковбасу, а ковбасу на вишневих гілочках.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Хто не знає, домашня ковбаса готується в основному з свинячого м’яса або ліверу. М’ясо в основному береться з шиї, там де є жирок, дрібно нарізають і поміщається в оболонку з свинячих кишок. Раніше кишки готували самі, мили, чистили, зараз її можна придбати в консервованому або замороженому вигляді в супермаркетах, але найкращий варіант домовитися на ринку з продавцем м’яса, власне так я і роблю!
Вишневі гілочки надають ковбасі особливий аромат і смак, тому я намагаюся завжди додавати мінімум спецій.
Отже, приступимо до приготування.
Раджу дочитати публікацію до кінця, щоб оцінити готову страву в розрізі.
Необхідні продукти:
- М’ясо – 2 кг
- Оболонка – 2 м
- Сіль, перець – за смаком
- Часник – 5 зубчиків
- Гілки вишні
- Лавровий лист
Як приготувати домашню ковбасу
Нарізаємо м’ясо на дрібні шматочки, чим дрібніше тим краще.
Часник теж добре подрібнити.
Далі перемішуємо м’ясо з часником, солимо, перчимо до смаку.
Вставляємо конус в м’ясорубку, мені зручніше використовувати ручну м’ясорубку. Одягаємо кишку на конус, зав’язуємо ниткою один край і наповнюємо кишку м’ясом. Потім добре зв’язуємо в колечко.
Тепер ковбасу необхідно проткнути в декількох місцях великою голкою або шилом.
На дно каструлі укладаємо вишневі гілочки, потім ковбасу, перчимо, заливаємо водою, кладемо лавровий лист, трохи солі, доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин, потім дістаємо ковбасу.
Викладаємо ковбаски на деко і смажимо з одного боку хвилин 10-15 потім перевертаємо і смажимо з іншого. Дуже важливо не пересушити, потрібно постійно перевіряти готовність.
Готову ковбаску можна їсти як гарячу так і холодну, як показує досвід холодна смачніше.
А ви любите домашню ковбасу? Знали про додавання вишневих гілочок?
Ковбаска звичайно виходить дуже калорійна, але така смачна, що неможливо відмовитися і не спробувати шматочок.