Гарантую, що вся сім’я буде в зборі як тільки дістанете ці рогалики з духовки

Аромат цієї випічки збере за столом не тільки ваших рідних, а й усіх сусідів. Адже встояти перед такими рогаликами нікому не під силу. Смачно, просто і швидко.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Такі рогалики називають ще круасанами. Це незрівнянна випічка, яка прикрасить ваше сімейне чаювання. Їх можна готувати як на сімейні посиденьки, але й до святкового столу. Вони прикрасять ваш стіл, а аромат такої випічки буде стояти на весь будинок.

Для приготування рогаликів нам знадобляться наступні інгредієнти (з такої кількості продуктів у нас вийдуть 24 рогалики загальною вагою в 550 грамів):

  • Борошно – 260 грамів
  • Сметана – 120 грамів
  • Вершкове масло – 80 грамів
  • Цукор – 80 грамів
  • Яйце – 1 штука
  • Розпушувач – 1 чайна ложка
  • Сіль – дрібка
  • Ванілін – дрібка
  • Для начинки – яблучний джем або згущене молоко

Покроковий процес приготування:

В просіяне борошно висипаємо цукор, ванілін, сіль і розпушувач. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, додаємо охолоджене вершкове масло. Руками перетираємо масу, робити це потрібно швидко, щоб масло не розтопилося.

Яйце трохи збиваємо і вливаємо в масу. Додаємо сметану, ретельно перемішуємо і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на півгодини.

Тісто розкачуємо в великий круг товщиною 3-4 мм. Ділимо коло на сигменти, у мене зазвичай виходять 24 штуки. У кожен трикутник викладаємо начинку і звертаємо в рогалик.

Гарантую, що вся сім'я буде в зборі як тільки дістанете ці рогалики з духовки
Гарантую, що вся сім'я буде в зборі як тільки дістанете ці рогалики з духовки

Викладаємо їх у деко застелене пергаментним папером і відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин. Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.

Гарантую, що вся сім'я буде в зборі як тільки дістанете ці рогалики з духовки

Не вдається скопіювати.