Свекруха мене навчила готувати котлети соковитими з будь-якого фаршу: тепер виходять смачніше ніж раніше
Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом котлет за рецептом моєї свекрухи. Я раніше готувала котлети і вони у мене виходили смачними, але не такі соковиті як ці.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Фарш – 500 гр
- Яйце – 1 шт.
- Хліб – 2 скибочки
- Молоко – 200 мл
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль -1/2 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
Як приготувати соковиті котлети
М’ясо філе перекрутити через м’ясорубку. Я сьогодні готую з яловичого фаршу.
Якщо у Вас вже фарш готовий, цей етап пропускаємо.
М’ясо філе перекрутити через м’ясорубку. Я сьогодні готую з яловичого фаршу.
Якщо у Вас вже фарш готовий, цей етап втрачаємо.
Скибочки хліба замочимо в молоці, цибулину поріжемо кубиками і обсмажимо на невеликій кількості соняшникової олії до напівпрозорості.
Тепер обсмажену цибулю подрібнюємо з часником за допомогою блендера.
Додаємо фарш, розбиваємо яйце, набряклий хліб злегка віджимаємо, подрібнюємо блендером і додаємо до фаршу.
Додаємо сіль, спеції (я додаю тільки чорний перець).
Перемішуємо і відбиваємо. Якщо фарш буде рідкуватий можна додати пару столових ложок панірувальних сухарів.
Формуємо котлети і обвалюємо у панірувальних сухарях.
Тепер на великому вогні обсмажуємо котлети до золотистого кольору, приблизно по 1 хвилині.
Кладемо на деко, вливаємо 2-3 ст.л. води, закриваємо фольгою і ставимо в духовку. Готуємо 25-30 хвилин при 180 градусах.
У пропарюванні і є секрет соковитих котлет від моєї свекрухи.
Таким методом котлети залишаться всередині соковитими навіть з яловичини.
Пропарити можна і на сковорідці під закритою кришкою, на повільному вогні.
Подаємо з будь-яким гарніром.