Свинна рулька на святковий стіл – можна їсти губами

М’ясо буде дуже ніжним, купіть зараз м’ясну рульку, а краще дві. Смачного!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Необхідні продукти:

  • Цибуля – 1 шт
  • Гриби – 200 гр
  • Часник – 1 головка
  • Сіль, перець – 2 чайні ложки
  • Мелений лавровий лист – 0,5 чайної ложки
  • Ніжки курячі – 6 шт
  • Рулька – 1 шт (візьміть велику)
  • Зубочистки і довгі шпажки
  • Бульйон: вода 0,5 л + сіль + перець і лавровий лист (воду підливати в процесі приготування кілька разів і воду вже потім не солити)

Духовку розігріти на 180 градусів.

Покроковий процес приготування:

1. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору. Готову цибулю відкинути на сито. Гриби нарізати грубо і відправити на суху сковороду до випарювання вологи. Потім додати в них олію від обсмаженої цибулі. Сіль за смаком і смажити до готовності. З’єднати гриби і цибулю. Начинка ГОТОВА!

Свинна рулька на святковий стіл - можна їсти губами

2. Підготовка приправи: з’єднати пропущену через прес головку часнику і інші спеції за смаком. ПРИПРАВА ГОТОВА!

Свинна рулька на святковий стіл - можна їсти губами

3. З рульки вирізати кістку. З курятини зрізати шкірку. М’ясо посолити (курятину з обох сторін). Натерти приправою. Курятину закласти в найменш м’ясні частини рульки.

Свинна рулька на святковий стіл - можна їсти губами

4. У найбільш тонку частину рульки викласти начинку. Рульку загорнути. Скріпити курку дерев’яними зубочистками всередині, а потім і саму рульку (довгими дерев’яними шпажками. Краї шпаг потім обрізати).

Свинна рулька на святковий стіл - можна їсти губами

5. Рульку відправити в качатницю. Накрити кришкою. Відправити до ранку в холодильник. Дати промаринуватися.

6. Вранці додати лавровий лист, перець горошком, 0,5 л. сольового розчину (1 ч.л., солі розведена в 0,5 л. води). Відправити в духовку на 4 години. Щогодини я відкриваю кришку і доливаю, у міру необхідності воду.

Свинна рулька на святковий стіл - можна їсти губами

Перші півтора годину рулька випікається при 200 градусах.

Потім температуру знизити до 180 градусів і випікати до готовності.

У моїй духовці рулька простояла 4,5 години і ось результат. Смачного!

Свинна рулька на святковий стіл - можна їсти губами

Не вдається скопіювати.