Свинна рулька на святковий стіл – можна їсти губами
М’ясо буде дуже ніжним, купіть зараз м’ясну рульку, а краще дві. Смачного!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Необхідні продукти:
- Цибуля – 1 шт
- Гриби – 200 гр
- Часник – 1 головка
- Сіль, перець – 2 чайні ложки
- Мелений лавровий лист – 0,5 чайної ложки
- Ніжки курячі – 6 шт
- Рулька – 1 шт (візьміть велику)
- Зубочистки і довгі шпажки
- Бульйон: вода 0,5 л + сіль + перець і лавровий лист (воду підливати в процесі приготування кілька разів і воду вже потім не солити)
Духовку розігріти на 180 градусів.
Покроковий процес приготування:
1. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору. Готову цибулю відкинути на сито. Гриби нарізати грубо і відправити на суху сковороду до випарювання вологи. Потім додати в них олію від обсмаженої цибулі. Сіль за смаком і смажити до готовності. З’єднати гриби і цибулю. Начинка ГОТОВА!
2. Підготовка приправи: з’єднати пропущену через прес головку часнику і інші спеції за смаком. ПРИПРАВА ГОТОВА!
3. З рульки вирізати кістку. З курятини зрізати шкірку. М’ясо посолити (курятину з обох сторін). Натерти приправою. Курятину закласти в найменш м’ясні частини рульки.
4. У найбільш тонку частину рульки викласти начинку. Рульку загорнути. Скріпити курку дерев’яними зубочистками всередині, а потім і саму рульку (довгими дерев’яними шпажками. Краї шпаг потім обрізати).
5. Рульку відправити в качатницю. Накрити кришкою. Відправити до ранку в холодильник. Дати промаринуватися.
6. Вранці додати лавровий лист, перець горошком, 0,5 л. сольового розчину (1 ч.л., солі розведена в 0,5 л. води). Відправити в духовку на 4 години. Щогодини я відкриваю кришку і доливаю, у міру необхідності воду.
Перші півтора годину рулька випікається при 200 градусах.
Потім температуру знизити до 180 градусів і випікати до готовності.
У моїй духовці рулька простояла 4,5 години і ось результат. Смачного!