На ваші прохання. Торт Чародійка – він же Бостонський кремовий торт
Свого часу торт «Чародійка» був дуже популярним: м’який бісквіт з найніжнішим вершковим кремом і все це задоволення, залито ароматною шоколадною глазур’ю. Після довгих пошуків, нарешті рецепт знайдений.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 4 шт;
- цукор, 150 г;
- борошно, 125 г;
- розпушувач, 1 ч.л;
- сік лимонний, 1 ч.л;
- олія рафінована, 3 ст.л.
Для приготування крему необхідно :
- яйця 2 шт або жовтки, 5 шт;
- цукор, 100 г;
- крохмаль кукурудзяний, 35 г;
- масло вершкове, 50 г;
- молоко, 50 мл;
- вершки жирні, 100 мл;
- ванілін;
- пудра цукрова, 0.5 склянки.
Для приготування шоколадної глазурі потрібно:
- какао, 3 ст.л;
- масло вершкове, 50 г;
- пудра цукрова, 4 ст.л;
- вершки жирні, 4 ст.л.
Процес приготування
Збиваємо яйця міксером на невеликій швидкості.
Частинами всипаємо цукор і збільшуємо швидкість.
Вливаємо лимонний сік і збиваємо масу ще близько 5 – 7 хвилин.
Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто лопаткою.
Трохи тіста змішуємо з олією і потім вливаємо в основну частину тіста.
Форму для випічки (у мене діаметр 24 см) застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.
Випікаємо при 175 градусах близько 30 хвилин, але дивіться по своїй духовці.
Остуджувати бісквіт потрібно на решітці, перевернувши форму вниз. Так верхівка не провалиться і бісквіт буде рівним.
Порада: щоб потім було легше різати бісквіт на коржі, випікайте його за 8 годин до формування торта. Звернув бісквіт в плівку, відправте його в холодильник. Так він добре стабілізується.
Для крему змішуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла і вершків з пудрою і варимо до густого стану.
У теплий крем вводимо масло і вимішуємо до однорідності. Охолоджуємо.
Вершки збиваємо з пудрою і потім змішуємо масу з кремом, збиваємо до однорідності.
Для глазурі з’єднуємо какао з цукром і вершками, варимо на невеликому вогні. Додаємо масло і варимо до густоти. Охолоджуємо.
Бісквіт ріжемо на 2 коржі, кожен змащуємо кремом і верх торта поливаємо глазур’ю.
Відправляємо в холодильник на кілька годин і потім подаємо до столу.
Святковий варіант торта можна ще прикрасити по своєму смаку.