Рецепт німецького яблучного пирога на сковороді
Кожен раз, коли хтось пропонує перевірити рецепт заморського пирога, ми звикли думати двічі. Тільки наявність прикметника «англійський» або «німецький» змушує сумніватися, адже в рецепті можуть бути інгредієнти, яких у вас немає, а купівля влетить в копійку… Відкиньте ці упередження в бік, люди всюди однакові, і їм хочеться одночасно чогось простого і дуже смачного
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Кажуть, що яблучний пиріг «Голландський малюк» – творіння німецького пекаря. Його дивовижна текстура, солодка начинка, прекрасний аромат – те, заради чого вам захочеться повертатися до рецептом знову і знову.
Інгредієнти:
- Яйце 4 шт.
- Молоко 2/3 скл.
- Ванільний екстракт 1/2 ч. л.
- Пшеничне борошно 1/2 стак.
- Кориця 1 ч. л.
- Цукор 4 ст. л.
- Вершкове масло 50 г
- Яблуко 2 шт.
- Лимон 0,5 шт.
- Цукрова пудра 1 ст. л.
Приготування:
- Збийте яйця. Влийте молоко. Продовжуючи збивати, додайте ванільний екстракт. Потім всипте борошно. Перемішайте і відставте в сторону.
- Змішайте цукор з корицею.
- Очистіть яблука від шкірки. Видаліть серединки. Наріжте тонкими скибочками.
- Розтопіть вершкове масло на сковороді. Висипте цукор і яблука. Перемішайте. Готуйте, перемішуючи, протягом 3 хвилин.
- Залийте яблука тістом. Відправте в духовку на 15 хвилин випікатися при температурі 220 °С. Готовий пиріг Посипте цукровою пудрою. Прикрасьте часточками лимона.
Зауважте, що додавати цукор в тісто не потрібно. Натомість ви карамелізуєте яблука. Подібне поєднання у випічці не дуже часте. Але відкиньте сумніви убік – це завжди смачно. Ще один пиріг з яблуками? Ні, це безпрограшний варіант десерту до чаю.
Смачного!